drepturile mele si EL

1petru2:19 [b]este o virtute dacă, datorită conştiinţei faţă de Dumnezeu, cineva îndură întristarea, suferind pe nedrept[/b].20 Căci ce onoare este să înduraţi dacă aţi păcătuit şi sunteţi loviţi? [b]Dar dacă înduraţi atunci când aţi făcut binele şi astfel suferiţi, aceasta este o virtute înaintea lui Dumnezeu. [/b]21 Şi la aceasta aţi fost chemaţi, deoarece şi Cristos a suferit pentru voi, lăsându-vă un exemplu, astfel ca voi să călcaţi pe urmele Lui.
...
23 Când a fost insultat, n-a insultat înapoi, când a suferit, n-a ameninţat, [b]ci S-a încredinţat Celui Ce judecă drept.[/b]


Uite ca EL impreuna cu voi ati reusit sa ma lamuriti si in fata aceste dileme.
concluzia: nici un sistem lumesc oricat de bine pus la punct e, are probleme. Oricare judecator lumesc nu se poate numi absolut, el judeca dupa o constitutie lumeasca supusa greselii. Si orice drept ar presupune acea constitutie, probabil e povara pentru celalalt [ex: diurna parlamentarilor].

Am inteles ca e mai bine sa suferi, facand binele si incredintandu-te Lui, decat sa strigi in gura mare ca esti furat. Pana la urma fiecare pagubit observa ca e mai bine in RAI. Cu cat esti mai furat cu atat iti dai seama de un sistem uman supus greselii si astepti raiul mai bine.

Suntem trecatori in lumea asta, si adevarata casa a noastra e acolo sus. Cu toate astea avem sansa sa strigam cand suntem inselati si ni se incalca drepturile, nu ca Stefan, si ceilalti martiri. De fapt ecoul lor se aude si acum. Al nostru, cel al generatiei noastre, e mocnit, gata sa ne readuca pierderile.

Fii divin. Sa ai punga in cer nu aici. Sa ai gandul in sus la EL sa-ti cauti dreptatea si sa-i spui ofurile caci ceea ce administram in prezent sunt ale Lui iar atunci cand observa ca luptam mai mult pentru lucrurile Sale decat pentru EL nu-I cade chiar bine [nici mie nu mi-ar cadea]. Si fii gata sa lasi lucrurile administrate pe locul 2. Pentru ca locul I e tot timpul ocupat de EL, asa ar trebui.

Sunt gata sa plec oricand de aici, stiu ca visele din copilarie [cele in care visam sa am o masina tare, o casa, si gagici multe - adica tocmai ofurile lumii : pofta ochilor, laudarosia vietii [1ioan2:16]] nu se pun cu adevaratele VISE, in lumina carora cele dintai sunt doar o umbra. Da, s-ar putea spune ca ceea ce numim viata e Matrix-ul crestinesc. Odata ce am cunoscut Dragostea Sa, sunt "orbit" de ceea ce vad cu simturile mele.


Din pacate, constiinta fata de Dumnezeu e alterata [iar solutia ar fi o cunoastere a voii Sale cat mai fidela, adica un studiu a Bibliei deci si o atentie mai mare acordata LUI].

pentru că este o virtute dacă, [b]datorită conştiinţei faţă de Dumnezeu[/b], cineva îndură întristarea, suferind pe nedrept

numai bine,
m1ha1

Comentarii

Articole Populare

raspunsuri conquiztador

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Diigo