oameni mari si simpli

The Blind Side - mi-a placut foarte mult chiar daca la inceput am vrut sa sterg filmul din cauza Sandrei Bullock. Dar și-a făcut treaba foarte bine. Filmul e bazat pe fapte reale.

Încrederea - De fapt lucrul asta ii desparte pe asa zisii "copii prosti" de cei care au reusit in viata. E nevoie de un mediu prielnic unei cresteri in voie a adevaratului potential pe care il avem sadit in fiecare dintre noi. Si mai presus de asta de cineva care sa creada ca suntem in stare. Pentru ca puiul nu stie ca poate sa ajunga asa departe. Dar mai presus de asta e lectia pe care o invata Sandra B. Aceea de a darui o parte din caminul tau, din confortul tau si a-l impartasi cu cineva care are nevoie. Depinde foarte mult sa stim ca aceste lucruri pe care astazi le avem iar maine se pot evapora, nu sunt ale noastre iar noi suntem administratorii lor. Ar trebui sa fim mai constienti si mai responsabili si sa impartim confortul personal cu cei care nu au nimic. Acest baiat avea doar tricoul de pe el, si mergand pe jos de la scoala Sandra il ia in limuzina familiei si ii asigura un acoperis. Nu doar atat, il considera ca pe propriul lor copil.

"Patul asta e doar al meu ? ... Awesome !"

Nimeni nu dadea doi bani pe el. Cine se gandea ca in el sta un talent asa de mare ? Dar uite ca o necunoscuta ca Sandra stie sa faca sacrificii impreuna cu copii lor si sa atinga cele mai inalte culmi realizand ce lucru maret si totusi atat de simplu a facut. Acestui copil i-a redat viata. S-a nascut din nou in acel moment. A inceput sa vorbeasca, sa se deschida din carapacea in care s-a cuibarit in tot acest timp. Copiii radeau de el pentru ca nu era ca ei, insa a reusit sa declanseze potentialul si sa devina un foarte bun fotbalist datorita staturii sale. Si totul datorita unui singur gand: hai acasa. Si tu poti schimba lumea prin acelasi gand pentru ca oceanul e format din picaturi. Si in tine sta gata sa se descopere un potential urias ce doar printr-o focalizare inteligenta va duce spre victorie.

Poți să faci tot ceea ce îți propui. Orice vis poate fi indeplinit. Perseverența și răbdarea pot fi atuurile tale.

Cel datorita caruia istoria e impartita in doua a realizat ceva mult mai inaltator. Si-a daruit viata pentru ca un necunoscut din viitor sa aibe toate sansele sa devina o fiinta noua. Și-a dăruit TOT confortul său pentru ca TU să poți trăi așa cum n-ai fi gândit vreodată. A spart toate tiparele pentru a-ți dărui ceea ce ai nevoie pentru o viață plină cu tot ceea ce Creatorul a pus acolo. Dar decizia activării tuturor funcțiilor tale - a maximului potențialului pe care ființa ta cu tot ce e ea și va putea fi vreodată - îți aparține. Pentru că, probabil, n-ai da confortul pentru care ai luptat atâta timp - o viață - pentru confortul pe care L-a pregătit EL pentru tine.

Quinton Aaron (The Blind Side) & Philip NElsonImage by Philip Nelson via Flickr

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

raspunsuri conquiztador

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari