Fii bun. Ajută !

"Sunt mama lui Cioarcă Alexandru, care este diagnosticat cu leucemie din 7 iulie 2008. Are 18 ani şi se luptă cu boala ca să fie şi el împreună cu fratele lui mai mic şi cu colegii de şcoală.

A făcut chimioterapie şi radioterapie 11 luni de zile la Spitalul „Louis Turcanu” din Timişoara.  Apoi au urmat alte luni de tratament costisitor, o operaţie de apendicită, dar şi apariţia, în vara anului trecut, a unor celule canceroase  în lichidul cefalo-rahidian.

Vreau să le mulţumesc din tot sufletul pentru ce au făcut pentru băiatul meu.

Analizele, o dată pe săptămână, costă 42 RON. Sunt zile în care vreau să mor eu, nu mai pot îndura atâta suferinţă. Vă rog din tot sufletul, dacă vrea cineva să ne ajute, că nu ne mai putem descurca dintr-un venit de 600 lei. Ajutaţi-mi copilul să trăiască!

detalii

08_08_2010 18_05_45 08_08_2010 18_09_52 08_08_2010 18_13_12 08_08_2010 18_15_57 08_08_2010 18_25_16 pg1 pg2 pg3 pg4 pg5 pg6

(formula-as)

"Are sanse de 90% sa nu mai reapara boala"

Sunt Cioarca Dorina, mama baiatului Cioarca Dorin Alexandru, care este bolnav de leucemie din data de 7 iulie 2008. Are 17 ani si se lupta cu boala, ca sa traiasca si sa fie din nou la scoala cu colegii lui. A facut chimioterapie si radioterapie, luni de zile, la spitalul "Louis Turcanu" din Timisoara, sectia hemato-oncologie. Am avut noroc ca a rezistat la citostatice. Are sanse 90% de scapare, ca sa nu mai reapara boala, dar pentru asta avem nevoie de un ajutor financiar, pe o perioada de doi ani. In spital, nu le pot multumi domnilor doctori cat de bine ne-au ingrijit, dar unele medicamente si analize le-am platit si cumparat noi, avem o multime de retete restante deja si nu mai facem fata. Acum suntem in spital la control. Doamna directoare Sanziana Pop, va rog sa aveti timp si de noi, sa ne luati in seama. Maine plecam acasa, dar vom veni la control, tot la 3 luni. Ne va fi foarte greu. Medicamentele trebuie sa le procuram singuri, ne costa in jur de 84 lei pe saptamana.

Baiatul meu, Dorin, va roaga sa-l ajutati ca sa poata sa urmeze tratamentul si sa se bucure si el de viata asta frumoasa, de cei 17 ani ai lui. Va rog frumos ajutati-ne si pe noi, cum am vazut ca ati mai ajutat si alte suflete necajite. Depindem de dvs., de acesti bani de care avem nevoie ca sa luam tratament cat mai repede

Va rugam respectuos sa ne sprijiniti in ajutorarea lui Dorin, atata timp cat mai exista sansa. Eu, ca mama, am ca insotitor 500 lei pe luna, si mai am un baiat in varsta de 15 ani acasa. Sotul meu este somer.
Cei ce ne pot ajuta, pot trimite o donatie, oricat de mica, in contul deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Caransebes, pe numele Cioarca Dorina.
Cont: RO26 RZBR 0000060007236222
CIOARCA DORINA - loc. Valea Timisului 74, com. Buchin, jud. Caras-Severin, cod 327055

(viata-libera.ro

Rugămintea unui tânăr care, înainte de a-şi începe adevărata viaţă de adult, e nevoit să treacă mai întâi un examen teribil: trebuie să înfrângă leucemia * Pentru a-şi continua tratamentul are nevoie de circa 5.000 de lei, ne scrie mama sa * Bani puţini, am spune noi, dacă ne gândim că o astfel de sumă salvează o viaţă *

Ceva mai mult de un an îl mai despărţea pe Dorin Cioarcă de momentul majoratului - unul dintre cele mai frumoase din viaţa oricărui tânăr. Din nefericire, în loc să păşească apăsat pe drumul său de adult, Dorin a fost nevoit să înceapă o luptă incredibil de grea: cea cu leucemia acută limfoblastică.

Între timp, băiatul a împlinit 18 ani - ne scrie mama lui, Dorina - şi a învăţat aproape totul despre afecţiunea care nu-l lasă să-şi trăiască în pace tinereţea şi pe care şi-a propus să o învingă cu orice preţ. E curajos şi merge mai departe, zi după zi, chiar dacă viaţa sa se desfăşoară mai mult prin spitale, între două cure de citostatice.

Nici Dorin şi nici mama lui nu sunt gălăţeni. Ambii locuiesc în Caraş-Severin, iar deplasările pentru tratament le-au făcut până acum la Timişoara. Totuşi, Dorina Cioarcă a ţinut neapărat să vă ceară ajutorul dumneavoastră, cititorilor noştri, prin intermediul „Viaţii libere”.

Leucemia l-a făcut să lupte

Calvarul lui Dorin a început, de fapt, pe 17 mai 2008, atunci când diagnosticul stabilit de medici a căzut ca un trăsnet asupra sa: leucemie. El singur trebuie să ştie ce furtună i s-a stârnit în suflet atunci. Mama i-a fost în permanenţă alături, pe durata următorului an de tratamente chinuitoare.
Din fericire, ne scrie femeia, cure de chimioterapie şi radioterapie de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Turcanu”. Preţul tratamentului a fost însă unul împovărător pentru familia nu tocmai înstărită: peste 100 de lei pe săptămână. Au urmat complicaţii, o intervenţie chirurgicală necesară pentru a rezolva o apendicită şi o decompensare a stării sale de sănătate.
Cu alte cuvinte, a început să se simtă mai rău, iar rezultatele analizelor de sânge au fost la un moment dat chiar alarmante. Mama, cea care le-a văzut prima, s-a temut chiar să-i anunţe copilului său aceste rezultate, ştiind că el va înţelege, fără doar şi poate, starea în care se află.

Tocmai de aceea a apelat la un medic specialist, care i-a explicat lui Dorin ce trebuie să facă şi ce tratamente ar trebui să urmeze pentru a învinge boala şi a se putea întoarce la şcoală, alături de colegi.

Fără bani, totul e pierdut

A urmat din nou o etapă grea, dar cu rezultate aproape neaşteptate: după săptămâni întregi de tratament dur cu citostatice, starea lui Dorin s-a îmbunătăţit, dându-i noi speranţe în lupta cu boala. Se poate merge şi mai departe, spun şi medicii. Se poate, dacă ar exista şi banii necesari. 
Suma de care are nevoie Dorin - 5.000 de lei - s-ar strânge în timp record, chiar astăzi, dacă ne-am face timp să trecem pe la bancă şi să donăm fiecare măcar câte un leu.

În acele câteva minute rupte din zbuciumul zilei de astăzi, am face cel mai important şi mai meritoriu gest din lume: am salva o viaţă care abia a început.

Comentarii:

Trimis de către : eu

31 august 2010, 09:33

Nu trebuie sa dati si un cont in care sa depunem banii? Articol scris dimineata pe WC!!!

Trimis de către : cioarca dorin

31 august 2010, 22:26

sunt cioarca dorin baiatul din poza de sus. sunati la nr de telefon:0757929413 sa va spunem si numerele de cont va multumim.

(infoportal.ro)

Saptamana trecuta, o mama din judetul Caras-Severin ne-a cerut ajutorul, in ciuda faptului ca locuieste la cateva sute de kilometri de Bistrita.

Dorina Cioarca are un baiat de doar 18 ani, Dorin, bolnav de leucemie. Pentru el este dispusa sa faca orice, sa apeleze la oricine, de oriunde, doar pentru a-l salva si a-i da o sansa sa traiasca.

Familia Cioarca locuieste in localitatea Valea Timisului, judetul Caras-Severin. Pe 7 iulie 2008, diagnosticul dat de medici a schimbat total viata lui Dorin dar si a familiei sale - leucemie limfoblastica acuta de tip T cortico responsiva.

De aproape doi ani, baiatul lupta pentru viata sa, ceas de ceas, clipa de clipa. De doi ani de zile sta prin spitale, desi ar vrea sa fie alaturi de fratele sau, de familie, de colegii de scoala. Tot de doi ani, mama lui, Dorina, trece prin clipe de groaza, in fiecare noapte sau atunci cand pleaca de langa copil, chiar si doar pentru cateva zeci de minute. „Va rog sa ma credeti ca, de fiecare data cand merg in piata sa-i aduc de mancare, ma gandesc oare cum o sa-l gasesc cand ma intorc. Noaptea, ma trezesc de pe scaunul pe care dorm, ca sa vad daca mai rasufla sau nu, iar el ma simte si imi zice: «Ce faci? Dormi, ca nu imi este rau!»”, ne-a marturisit Dorina, mama baiatului.

(binefacere.ro)

Comentariu:

  • daca nu va e cu suparare, am preluat si eu pe blogul meu acest articol.
    dorin, iti doresc multa sanatate si sa iti ajute Domnul ca prin darea unor oameni cu inima sa iti poti lua tratamentul cel mai bun.

    la ce banca sunt deschise conturile? daca ati scris, imi cer scuze dar eu nu vad.

    Comentariu prin gina | noiembrie 16, 2009 | Răspunde

    • VA MULTUMESC PENTRU COMENTARIUL LASAT SI VA RUGAM DACA SE POATE SA NE AJUTATI.NUMAR CONT: EURO RO67RZBR0000060011647141
      NUMAR CONT LEI: RO26RZBR0000060007236222
      Raifeissen Bank
      PE NUMELE CIOARCA DORINA.

      Comentariu prin cioarca dorin | noiembrie 25, 2009 | Răspunde

    • Prima data l-am vazut pe Dorin la spital in decembrie 2009 cand am fost internata.M-au cuprins fiorii.L-am mai vazut a 2a oara in martie si chiar m-am gandit : “Saracul baiat!”.Nu stiam exact ce are dar am gasit un aritocol in ziar(de fapt o intreaga pagina) despre el si am intrat pe google sa caut detalii.
      Doamna Dorina , fi-ti tare! Dorin are nevoie de dumneavoastra.Va doresc multa sanatate si putere in continuare si lui Dorin tot ce este mai bun si SA SE FACA BINE!

    • Comentariu prin Daniela | martie 20, 2010 | Răspunde

(gazetadebistrita.ro)

(anunț publitim.ro)

Spitalul “Luis Turcanu” nu are citostatice. Costul acestora este suportat de familiile pacientilor.
Haideti sa-l ajutam putin si pe Dorin! Nu va ganditi ca 5 lei sau 10 lei depusi in contului lui Dorin sunt putini. Pic cu pic se face strop, strop cu strop se face marea!
Iar un drum la banca este minimum de efort pe care-l putem face. Noi putem sa-l facem pe Dorin sa spere si sa viseze din nou!

(my-new-happy-blog.blogspot.com)

Contact

Cioarca Dorina

Adresa: Valea Timisului, Nr. 74, Comuna Buchini, Judetul Caras-Severin

Telefon: 0757929413

(organizatiaemma.ro/node/642)

(cancan)

A intrerupt scoala pentru ca sufera de leucemie

O afectiune crunta ii mistuie trupul lui Dorin Cioarca, un baiat in varsta de 17 ani din Caransebes, care a fost nevoit sa intrerupa temporar cursurile scolii.

Adolescentul sufera de leucemie acuta limfoblastica si, de aproape doi ani, zace pe patul unui spital din Timisoara. "De pe 7 iulie 2008, sta numai in spital. Pentru ca numarul leucocitelor i-a crescut foarte mult, medicii ii administreaza citostatice si, multumesc lui Dumnezeu, copilul se simte mai bine. Din pacate, insa, noi nu mai avem posibilitatea financiara sa-i continuam tratamentul", ne-a spus mama baiatului. Ca sa nu intrerupa terapia, baiatului ii trebuie aproximativ 3.340 de euro, costul ultimelor doua cure cu citostatice pe care le mai are de facut.

Comentariu:

ma numesc cioarca dorin sunt bolnav de leucemie si nu ma pot descurca cu bani daca se poate sa ma ajutati cu cat se poate fa rog frumos.daca vreti va las si un numar de telefon 0754339692.si va trimit si fisa mea medicala cu boala ca sa vedeti daca va trebuie.a rog ajutatima cu cat se poate sunt internat la spitalul louis turcanu din timisoara.va multumesc.

Comentariu adaugat in 25.01.2009, ora 14:44.

dorin_cel_tare2002 (de pe profilul lui)

(blogul personal) putea sa moara am avut noroc in dumnezeu si in medici,si in primul rind a depins de el ca a rezistat la citostatice nu puteam sa le multumim medicilor cat ne-au tratat de bine,si cum s-au purtat cu noi.

tratamentul de citostatice nu l-am platit dar unele medicamente care nu le avea spitalul,si unele analize de la biomedica le-am platit.

acum cand va scriu aceasta scrisoare.

sunt la spital la control tot la 3 luni venim la spital.

acasa ne este foarte greu,ca trebuie sa facem hemoleograma in fiecare zi de luni si joi la biomedica unde platim 420.000 de mi de una si medicamente cumparam noi,pastilele citostatice,care le luam timp de 2 ani,costa o cutie de 30 de pastile 435.000 lei si altele purinetol 250.000 lei.

luam 2 pastile toata seara purinetol,si metrotexat 14 pastile o data pe saptamina.

ma rog frumos de dumneavoastra si sotul dumneavoastra,daca va pare rau si mila de un baiat de 18 ani sa ne ajutati si pe noi cu un ajutor financiar.

daca se poate,sa ne descurcam cu tratamentul baiatului.

am facut o socoata c-am cat avem nevoie pe doi ani(3000 euro).

va rugam cat puteti sa ne ajutati.

va dam un numar de telefon(0757929413) adresa noastra este cioarca dorina si cioarca dorin localitatea valea timisului nr.74 judet caras-severin comuna buchini.

va lasam si un nr de cont:RO26RZBR0000060007236222 LEI

nr cont euro:RO67RZBR000006001164 RAIFFEISEN BANK sucursala timisoara

cioarca dorina.

 

(agendaDeIasi)

"Ajutati un copil sa nu devina inger. Nu inca. Are si el dreptul sa traiasca si sa se bucure de viata. Dorin este un tanar, frumos si plin de speranta, dar care se teme ca ziua de maine este ceva foarte scump pe care nu si-l permite", a spus Simona Bas, presedinte Asociatiei EMMA Botosani, initiatoarea acestui proiect de strangere de fonduri pentru Dorin.

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

raspunsuri conquiztador