Design si performanta la cel mai bun pret

Când te uiți prima dată la un produs îți sare în ochi designul acestuia. Pentru că nu vrei să te plimbi cu o mașină foarte puternică dar să arate ca un trabant. Și nici nu vrei un laptop care să arate ca o servietă. E nevoie de linii puse strategic, de culori perfecte pentru a putea avea un laptop care te reprezintă. Designul e dictat de inimă, sentimente și rațiunea ne dictează specificațiile unui produs.

 

Și ASUS a reușit să îmbine cele două elemente în cel mai bun mod posibil, rezultând un produs pe care nu-l poți refuza: ASUS EeePC 1008P Karim Rashid. Denumirea e dată după celebrul designer Karim Rashid, unul din cei mai prolifici designeri ai generației sale, care a câştigat peste 300 de premii pentru creaţiile sale, devenind o legendă în lumea designer-ilor. Palmaresul său cuprinde obiecte de zi cu zi precum obiecte de mobilier, interioare de restaurante şi hoteluri, identităţi vizuale pentru companii. Multe dintre creaţiile sale sunt expuse deja în galerii de artă din întreaga lume. Dar poate una dintre cele mai reuşite creaţii ale sale este netbook-ul ASUS 1008P, un exemplu magistral de artă vizuală combinată cu tehnologie de vârf.

 

2010_11_28_16_32_001

 

Ce e diferit la acest laptop ?

 

Designul Techno-chic Digi-Wave

Faptul că e format din celule despărțite de șanțuri, cu valurile ce urcă și coboară pe toată suprafața ce creează o impresie vizuală și tactilă unică. Asta e ceea ce rămâne în urmă și ce contează. Vrei ceva ce nimeni nu mai are ? Ia-ți un laptop performant cu un design revoluționar. Vrei să stai în mediocritate ? Ia-ți ceva ce are toată lumea.

 

Material exclusivist

Atinge-l și vei vedea diferența. Știu că e greu de descris o senzație tactilă și mai greu e să te pun în pielea mea astfel încât să simți ce simt eu atunci când îl ating pentru prima oară. E ca și cum te-ai apropia de ceva unic în lumea asta și ai șansa o singură dată în viață să vezi, să atingi acel lucru. O experiență de neuitat, dincolo de monotonia vieții. Pentru că încă la prima atingere vei descoperi o suprafaţă unică, glossy, ce rivalizează cu orice accesorii vestimentare sau cu orice ai atins până acum. Şi spre deosebire de alte produse, suprafaţa îmbracă tot netbook-ul, nu numai ecranul LCD. Modul în care suprafaţa reflectă lumina, jocul umbrelor între şanţuri şi vârfurile planurilor, atrag privirile curioase atunci când îl deschizi.

 

Confortul

Atâta timp cât un lucru îți aduce un plus de performanță și de valoare merită cummpărat. Însă atunci când e cu adevărat util și pe deasupra nici nu te incomodează ba chiar te calmează și te face să te simți bine înseamnă că e pentru tine. EeePC 1008P e suficient de mic pentru a încape într-o poşetă cântărind puţin peste 1 kg.

 

Detaliile

Pe lângă asta Asus s-a gândit și la următoarele aspecte atât de mici însă atât de importante pentru un laptop:

  • porturile: la un calculator obișnuit arată urât să vezi atâtea kestii care dau în afară stricând toată treaba designerului. Aici porturile sunt camuflate și sunt active doar atunci când le folosești. Portul usb și conectorul pentru un monitor extern nu sunt folosite tot timpul mai ales în timpul lungilor călătorii de serviciu. Pe cealaltă parte sunt camuflate celelalte porturi usb și căștile precum și conectorul pentru modem și rețelele clasice.
  • cardul de memorie: un alt aspect important, e pus în așa fel încât să nu încurce exact lângă suprafața tastaturii.
  • profilul de fotomodel: cel mai gros punct al său e de 2,6 cm și reprezintă punctul de îmbinare a displayului cu unitatea centrală a calculatorului. Extrem de subțire.
  • autonomie: 6 ore de internet și discuții cu prietenii. Plus un acumulator de rezervă. Asta înseamnă libertatea și confortul cu care Asus ne răsfață.
  • camera web: așezată într-un loc din care poți cuprinde totul astfel încât prietenii să te vadă cât mai bine. Și s-au simplificat modurile de conectare astfel încât conversațiile pe skype sau messenger au devenit extrem de simplu de folosit.
  • wireless: și bluetooth. fără fire. doar suntem în secolul informației. când pe unde umbli nu poți să te gândești că în același spațiu circulă unde cu biți de informație atât de necesari acestei generații. Pentru că informația înseamnă putere.
  • ecranul LCD: cu o autonomie sporită și folosind tehnologia LED, ecranul de 25 de cm e protejat de un filtru de sticlă. Se poate folosi la o rezoluție înaltă care îți permite să vezi tot fără să mai fie nevoie de a face ceva pentru a ajunge la informația dorită.
  • memoria: vorbim de un hard-disk cu o capacitate de 250 GB un spațiu arhisuficient pentru a ne satisface toate poftele legate de puterea de transfer și de stocare a filmelor, jocurilor și a produselor software cât și media.
  • sistemul de operare: Windows 7 Starter Edition care optimizează totul pentru a reduce timpul de așteptare. Cu acest sistem de operare dai mai puține clickuri, aștepți mai puțin atât pentru configurări cât și la conectarea în rețeaua de internet. Mai există un sistem gata instalat numit Express Gate (de la Asus) cu care te poți conecta la internet cu o viteză foarte mare.
  • prețul: foarte accesibil tuturor categoriilor sociale: 1.779 ron (cu reducere de 11%).

 

ps: superBlog 2010

Comentarii

Articole Populare

raspunsuri conquiztador

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Diigo