O intamplare neobisnuita – un articol ce schimba destine

- Bă, ia trezește-te.

- …

- Hai că am o știre bombă pentru tine.

- …

- Nu te mint. Hai mă iar nu mă crezi ?

- …

- Ok, hai că-ți zic ce mi s-a întâmplat. Am postat pe internet pe un site de joburi cv-ul meu. Și a doua zi am primit ofertă să fiu șoferul Biancăi lui Bote. Nu mi-a venit să cred. Normal că am dat accept, aș fi lucrat și pe gratis pt ea. Dar buba era că trebuia într-o oră să încep slujba. Am pus ceva pe mine, am urcat la volan și am plecat la lucru. Tare nu ? Chestia e că am și filmat. Uite asta e pentru tine (și îmi bagă în buzunar un stick).

 

2010_11_27_03_01_000

 

- fără cuvinte. și ce s-a mai întâmplat ?

(bate cineva la ușă: “poliția”, noi mirați ne uităm prostiți unu la altul. Deschide bă. Și-l ia pe individ. Am rămas cu gura căscată. Merg spre birou, pornesc laptopul și mă uit pe stick. Informația Era securizată printr-o parolă. Îmi iau geaca și plec spre poliție să vorbesc cu tipul.)

- ce s-a întâmplat ?

- mi s-a înscenat o farsă și acum sunt condamnat la 10 ani de pușcărie pentru omor calificat.

- pfoais. păi ce ai mai făcut băiatule ?

- ăștia zic că am omorât un om. dar jur pe ce am io mai scump că nu e adevărat. Mă mai condamnă pentru viol. Cică am violat-o pe Drăgușanu. Mâncați-aș cum să o violez pe pițipoanca aia-n atâta lume.

- iar te-ai drogat ? ai luat etnobotanice ?

- ascultă-mă, sunt nevinovat ! dacă tu nu mă crezi, nimeni nu o va face. trebuie să te duci să vorbești cu bianca dar mai întâi postează pă blog articolul de pe sticku ce ți l-am dat. E varianta mea a întregii povești. Știu că acum toată lumea o să cadă pe mine și mă fac ăștia cu apă și oțet că-s criminal și violator. Tu ascultă-mă pe mine. Fă ce zic eu. Parola e ce am io mai scump pe lumea asta. Doar tu știi ce mă pasionează mai tare.

(polițistul: hai că a expirat timpul vizitei)

- bine.

Plec acasă, mă uit din nou pe stick, bag parola și citesc articolul. năucitor. am de ales ?

  • dacă nu are suficiente probe ca să demonstreze că articolul e adevărat, prietenul care a apelat la mine va putrezi în pușcărie iar eu voi fi judecat pentru favorizarea infractorului și pot plăti pentru pătarea imaginii Biancăi și lui Bote. Adică vândut pe viață. Povestea sa pare greu de crezut. Păi cum să-l omori pe Andrei Cristea dintr-un pumn aruncat din gelozie de către Cătălin Botezatu și să arunci vina asupra șoferului.
  • vă dați seama ce poate sa producă acest articol în mass-media ? Cum să facă Bote așa ceva ? Trafic halucinant, notorietate, recunoaștere si aprecierea multor oameni. Mă va propulsa cum l-a propulsat elodia pe Diaconescu. Voi fi patron, câte iahturi, avioane și rolls-royce în curte.

Însă mai sunt câteva ore în care pot face lumină. Voi planifica acest articol să apară exact la ora 00:00 Și dacă nu reușesc să găsesc probe în timp util, las totul și îmi iau bilet de avion spre Australia. Am ceva bani puși deoparte pentru clipe grele și cred că îmi vor ajunge. O iau spre casa Biancăi. Și pândesc să văd ce se întâmplă. E plin de polițiști pe aici. După 2 ore de așteptare poliția a plecat și a rămas doar un paznic al casei Biancăi. Mai sunt câteva minute până la miezul nopții, trebuie să fac ceva. O iau prin spatele casei, mă urc până la balcon și sparg geamul, pornește alarma, aud țipete însă reușesc să o văd pe Bianca. Încerc să o întreb ce s-a întâmplat cu șoferul ei, ea cheamă poliția, vine paznicul și mă amenință cu pistolul: stai că trag.

În aceste clipe de presiune știam că aceste secunde sunt decisive în privința viitorului meu și al urmașilor mei. Iau un cuțit de pe masă și îl îndrept spre Bianca, o ameninț că dacă nu face ce spun eu va fi de rău. O întreb din nou ce s-a întâmplat astăzi cu șoferul ei. Sub presiunea cuțitului începe să spună tot, în acest timp am pornit reportofonul și am reușit să prind toate informațiile spuse de Bianca. Cum a înscenat totul ea și cu Bote. Când să răsuflu și eu ușurat aud o împușcătură. Exact în umărul mâinii în care țineam cuțitul. N-am avut timp să sufăr căci cu cealaltă mână am oprit reportofonul și am căzut la podea. A venit poliția în scurt timp și am fost dus la secție. Am povestit tot ce s-a întâmplat acolo. Așa l-am salvat pe bunul meu prieten și am scos la iveală adevărul din acest caz. Nu știu dacă așa ar proceda orice blogger profesionist însă așa am procedat eu.

ps: superBlog 2010

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Diigo

Cazul Pustan