Basescu disperat – FMI monopol mondial – taxe biruri

Romanian President Traian Băsescu, March 9, 2005
 

Tipii de la FMI nu au venit pentru că le plac românii.

Nu ne ajută de dragul nostru.

Ci pentru a-și impune cămașa de forță asupra guvernelor. Se ajunge la o putere asupra statelor, pe lângă faptul că plătim dobândă pentru sumele enorme cu care suntem îndatorați de incompetenții pe care i-am votat (e adevărat că nu prea avem nici acum de unde alege, dintre politicienii ajunși în vârf propulsați de avere) mai trebuie să ne conformăm asupra politicilor pe care le vom avea pe viitor. Deci viitorul nostru și banii noștri sunt în mâinile lor.

 

Și prima măsură care scoate la lumină interesele FMI e chiar OUG prin care România obliga băncile să plătească retroactiv pentru dobânzile prea mari în funcție de EURIBOR. Vedem de la o poștă că FMI apără băncile – care sunt cele care prin politicile adoptate ne-au propulsat în criza asta. Pe viitor vor fi tot mai mulți care-și vor da seama de acest fapt și se va împlini acel plan mondial pe care l-au prevăzut mulți.

 

La conferința de presă de astăzi chiar și Băsescu părea strâns cu cureaua de adoptarea celor trei legi și chiar a spus că dacă nu se vor adopta România va intra în incapacitate de plată pentru că FMI nu va mai aproba următoarele tranșe de bani iar țara va trebui să se împrumute mult mai scump pe piață pentru a plăti salariile funcționarilor și pensiile. Domnul Radu Soviani a pus mâna pe rană întrebând dacă nu cumva a ajuns FMI o cămașă de forță la care Băsescu s-a enervat și i-a spus că poate el și-ar putea pune una.

 

Vă dați seama că Băsescu pleacă dacă cele 3 legi nu trec de parlament iar acordul cu FMI cade și România intră în incapacitate de plată ceea ce va duce la o situație mai urâtă însă propice pentru viitorul României.

Image via Wikipedia

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari

raspunsuri conquiztador