euro sau ron. ce alegeti ?

220120071607

Image by Näystin via Flickr

Dolarul a pierdut 10% din statutul de moneda de rezerva in favoarea euro, lirei sterline si yuanului.

România și Grecia sunt singurele țări încă în recesiune. Pe măsură ce trece timpul FMI e tot mai nemulțumit de pămpălăii din parlament care ajung acolo doar pentru interesul personal. Oricând poate cădea acordul cu FMI și România se poate trezi la realitate. Atunci funcționarii nu vor mai fi nemulțumiți de cei 25% atâta timp cât mai au o slujbă.

Friedman: „Din punct de vedere ştiinţific, moneda euro este cel mai „interesant” lucru. Cred că va fi un “miracol” (zambeste). Bine, un miracol este un pic prea mult spus.  In realitate cred că este foarte puţin probabil sa fie un succes.

Modigliani: Da, am fost un susţinător al euro, dar in mare  măsură pentru implicaţiile sale politice, nu pentru cele economice… Aceeasi politica este acum aplicata de Banca Centrală Europeana care face, în esenţă, aceleaşi erori ca Bundesbank.

Klaus Regling: Una peste alta, mie unuia imi pare ca situatia euro risca se semene tot mai mult cu cea a unui restaurant in care clienti diferiti sub raportul gusturilor culinare sunt obligati sa manance acelasi fel de mancare. Nu e de mirare ca unul ii toarna chelnerului supa in cap sau ca altul  varsa sosul pe pantalonii vecinului. Ce face seful de sala? Il obliga sa manance si mai mult. Ii baga cu forta meniul unic pe gat. (sursa: hymerion)

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Cazul Pustan