Review Ambitii de Dick Francis

2013-01-19 15 10 40

Prezintă o parte din viața unui tânăr inteligent al cărui viitor depinde de ambițiile tatălui său și de talentele sale. Avea un vis: să devină un jockeu profesionist și după mulți ani de antrenament, antrenorul îi spune că nu va trece niciodată de nivelul amatorismului ceea ce-l ambiționează și mai tare.

 

Tatăl lui dorește să candideze la o funcție politică și pentru asta are nevoie de ajutorul fiului său. Îi spune antrenorului să-i termine activitatea acuzându-l pe fiu-su pe nedrept de dependență de droguri. Și uite așa prinde contur viața profesională ca și politician al tatălui dar și intrarea la o universitate a fiului care va fi trup și suflet alături de tatăl său în câștigarea alegerilor.

 

Cartea e plină de suspans, lupta pentru câștigarea alegerilor e crâncenă împotriva unui politician cu experiență dar infidel și a unei scorpii care va alege până la urmă să-l susțină pe ambițiosul tată care face un contract scris și semnat cu fiul său că va avea grijă să nu facă nimic ce-i va periclita viața politică. Benedict va intra sub pielea multor femei și le va atrage în echipa tatălui său în campania electorală, va termina o facultate de prestigiu și va deveni un inspector de asigurări ale jokeilor la cea mai mare firmă de pariuri din țară.

 

Are un final fericit, tatăl său va ajunge prim ministru și se va căsători cu femeia care l-a încurajat și a crezut în el cel mai mult de la început și l-a susținut în toată perioada vieții politice, chiar și atunci când are loc tentativele de crimă eșuate ale unui domn misterios ce stă în spatele multor oameni cu influență (chiar și a primului ministru de la acea vreme).

 

Cartea întreagă o găsiți free pe Biblioteca Virtuală USAMVB Timisoara iar 130 de pagini (o parte) le puteți savura pe Scribd.

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Cazul Pustan