Review Acul si Barosul de Ion Creanga

Ion Creanga are specificul său în limbaj, încă de când am fost la școală și i-am citit printre primele cărți am rămas vrăjit de cuvintele jucăușe folosite care îți aduc zâmbetul pe buze de fiecare dată. Poveștile sale sunt ușor de citit de către cei mici și te simți parcă ai juca în dansul cuvintelor acestui maestru de inegalat.

 

Acul și Barosul e un dialog subiectiv și cât se poate de real și adevărat cu toate că se folosesc cuvinte ca zurbagiu, Iaca mă care par să te distreze. Așadar e un dialog între două unelte care prind viață și au glas în vârful peniței creatorului lor. Spre deosebire de alte povestiri aceasta spune adevărul, văd tot felul de desene ai căror autori parcă au uitat de legile naturii și sunt oameni ce zbor, păsări ce latră sau munți care merg dar Creangă a trecut doar o limită, aceea a imaginației care își permite să intre în "creierașul" sau inima acului și a barosului ca să scoată adevăruri universale printre care și cel spus cu atâta foc de baros: că el crează unelte de importanță mai mare, cu o utilitate mai mare decât a acului.

 

Și tot acest dialog se face ca un joc ironic câteodată între doi adversari mândri de realizările lor dar până la urmă experiența își spune cuvântul și are greutate în recunoașterea dovezilor, că Barosul l-a făcut pe ac și dacă n-ar fi existat barosul acul era doar o idee nepusă în practică. Adevărul e că fiecare unealtă e importantă și există pentru a ajuta omul și oamenii la rândul lor au mai multe talente și au fost creați așa pentru a fi utili și împreună să formeze o echipă care să-și atingă scopul cu brio și să fie fericiți pe acest pământ chiar dacă unii au mici probleme de comportament sau atitudine câteodată însă cei mai înțelepți sau experimentați au răbdare cu ei.

 

Citiți și voi aici2013-02-05 14 06 40

Acul si barosul-Noapte buna copii - Noapte buna copii

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Diigo

Cazul Pustan