Sfantul Valentin Dragobete Sarbatoare Crestina ?

E sărbătoare importantă ? Dacă aţi murit împreună cu Cristos faţă de principiile lumii, de ce trăiţi ca şi cum aţi aparţine acestei lumi. (coloseni 2.20) Oricât ar fi încercat Aaron să-i spună lui Moise trăsăturile divine ale vițelului de aur și să găsească în acea zi de sărbătoare o mică fărâmă de "bine", Dumnezeu tot idolatrie a numit-o. http://j.mp/XakRg0 Oare Rahela în Geneza 31 nu găsea tot ce e mai bun în terafimii tatălui ei ? Solomon nu a fost dus de nas la fel ? Puțintel la început și până la urmă ajungem să facem temple acestui Sfânt Valentin. Dar oare ce reprezintă și de unde vine această sărbătoare ? găsim aici: http://j.mp/XakJNK și aici: http://j.mp/XakMca - nu vă abateţi de la Domnul, şi slujiţi Domnului din toată inima voastră. Nu vă abateţi de la El; altfel, aţi merge după lucruri de nimic, care n-aduc nici folos nici izbăvire, pentru că sunt lucruri de nimic." Eu le-am dat Cuvântul Tău şi lumea i-a urât, pentru că ei nu sunt din lume, la fel cum nici Eu nu sunt din lume. Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău! (ioan 17.14) îndepărtaţi idolii care încă se mai găsesc în mijlocul vostru şi întoarceţi-vă inima spre DOMNUL, Dumnezeul lui Israel. (deut 9.16) Ce înţelegere poate fi între Templul lui Dumnezeu şi idoli? Noi suntem Templul Dumnezeului celui Viu, aşa cum a spus Dumnezeu: „Voi locui în ei, voi umbla printre ei şi voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.“ (2cor6.16) Însă ce am împotriva ta este că o laşi pe Izabela, femeia aceea care spune despre sine că este profetesă, să dea învăţătură şi să-i înşele pe robii Mei să se desfrâneze şi să mănânce ceea ce este jertfit idolilor. (apo2.20) Și chiar dacă aș merge într-un loc să celebrez o sărbătoare păgână cu un scop înalt, din pricina cugetului care-mi spune că trebuie să fiu un exemplu pentru cei slabi nu voi participa la sărbători care nu sunt închinate Domnului (1cor8.1)

 

Și dacă o luăm ca lumea celebrând dragostea pentru o zi ar trebui să ne gândim la învățăturile lui Hristos: dragostea trebuie celebrată în fiecare zi, clipă de clipă. Iubiți-vă unii pe alții așa cum v-am iubit EU. Dragostea Tatălui va rămâne în voi tot așa cum a fost în Mine.

 

Bine, ceea ce înțelegem noi astăzi prin dragoste e distorsionat de cine altul decât regele distorsiunii și tatăl minciunii: diavolul. Dragostea e plină de bunătate, nu se îngâmfă, nu se supără, nu jignește ci crede totul, iartă totul, uită totul și este altruistă. Citind în Biblie tot mai mult vedem că Dumnezeu se aseamănă foarte mult și e Dragostea împlinită iar cel mai frumos lucru pe care-l poate face Dragostea e să își dea viața pentru tine de aceea Crucea cu picăturile de sânge ale Domnului Isus și insultele suferite stă ca mărturie a celei mai mărețe fapte făcute în numele Dragostei pe care a trăit-o omul ca experiență personală cât și ca un colectiv. De aceea nu putem decât să vedem bunătatea și dragostea Domnului Isus care L-a reprezentat pe Tatăl aici pe pământ și am văzut iubirea Dumnezeului nostru prin faptele Fiului Său (ologii au picioare, surzii aud, orbii văd șchiopii merg, oricine are nevoie de doctor Domnul Isus nu-l respinge ci îl primește și-i dă viață din belșug pentru că EL e izvor de viață. Și să trăim această dragoste iubind pe cei din jur așa cum ne-a iubit Tatăl.

 

Caut o poză să pun care să explice atâtea cuvinte spuse pe google și văd doar inimioare, pe cupidon și trandafiri dar aș vedea dragostea un om cum a fost Domnul Isus care să spună fiecărui individ pe care-l întâlnește ceea ce are nevoie să audă. Dacă întâlnește un om ce caută plăceri dar în adâncul inimii e jignit de toți să îi atingă inima astfel încât să îl facă să ierte și să fie eliberat de sub păcatul neiertării și al jignirilor (ofensa - capcana diavolului). Apoi să văd o păcătoasă care vine la Domnul Isus și cade la picioarele lui pentru că le-a spus Domnul judecătorilor ei care au prins-o curvind că cel dintâi care n-are păcat să dea cu piatra, o păcătoasă iertată, salvată (era moartă fizic și spiritual dacă nu o ierta Domnul) și schimbată care a văzut Dragostea. Slăvit să fie Domnu2013-02-23 17 32 26l Slavei.

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

raspunsuri conquiztador

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari