Simturile noastre pervertite

Pervertit: Care s-a schimbat în rău (din punct de vedere moral); stricat, depravat, corupt.

Niciodată să nu te scuzi pentru ceea ce simţi. Nimeni nu poate controla ceea ce simte. Soarele nu se scuză pentru că e soare. Ploaia nu spune că îi pare rău pentru că, cade.

Nici diavolului nu-i pare rău că ne pervertește așa îmbietor. Simțurile noastre pot fi dăunătoare sănătății noastre (fizice sau spirituale). Pofta, invidia pot fi evitate. Un dependent (droguri, TV, internet, muncă, etc) nu vede asta decât într-o fază avansată în care a ajuns adânc înrădăcinat în aceste obiceiuri dar odată ce realizează că are o problemă și soluția e Dragostea lui Dumnezeu (pentru că bunătatea Domnului ne îndeamnă la pocăință) va fi fericit.

 

Dorința lui Dumnezeu cu privire la om o aflăm din Biblie. Dacă Dumnezeu a vrut să vadă omul cumva, a vrut să fie credincios ca Avraam (cu coloană verticală, om cu principii ce le respectă chiar cu viața propriului fiu - omul ăsta nu va da șpagă să ajungă cu copilul mai repede la spital dacă va fi sa aibe vreo boală copilul său) cu o puritate sexuală ca Iosif (gata să stea ani în închisoare dar să nu facă sex cu soția șefului său) după inima Sa ca David dar toate aceste virtuți s-au regăsit într-un singur om: Domnul Isus, cel care a avut un singur simț acela de a face voia lui Dumnezeu.

 

Apoi părerea de rău nu întodeauna rezolvă problema. Au fost oameni cărora le-a părut rău prea târziu. Iuda a fost unul dintre ei, Cain următorul. Au avut destule șanse să se schimbe și să își dea seama de fapta comisă dar au continuat să fie încăpățânați în îndeplinirea și atingerea scopului propus. Dar nu și-au pus întrebarea dacă și lui Dumnezeu îi place ceea ce vor să facă. Întreabă-L pe Dumnezeu dacă ceea ce faci e bine. Îndreaptă-ți simțurile și părăsește păcatul. Mănâncă sănătos, dormi sănătos și trăiește cum îi place lui Dumnezeu.2013-03-23 21 55 47

sursa imaginii

Comentarii

Articole Populare

Diigo

raspunsuri conquiztador

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan