Cafeaua e benefica pentru corp ?

Cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu (rugăciune, Biblie, post, adunare) prin practicarea ascultarii de îndemnurile Duhului Sfânt vom percepe ce ne face bine și ce greșim în obiceiurile noastre preluate de la alții. Duhul Sfânt ne va lumina în măsura dorinței noastre de a-L urma pe Domnul și Mântuitorul nostru.

 

Fiecare are o lege dictată de conștiință pe care o promovează în viața sa ca o evanghelie. Creștinii ar trebui să predice evanghelia lui Hristos cu principiile stabilite în NT. Degeaba aduc unii argumente împotriva unor păcate sau concepte (precum televizorul) definite clar în Biblie dacă receptorul nu are iluminarea Duhului Sfânt.

 

Un somn bun face mai mult decât toată cafeaua din lume. Stimulentele astea (gen redBull, cafea) fac mai mult rău pe termen lung decât prefăcutul "bine" scurt. Reprezintă un moft, nu o necesitate și le includ în produse care duc la dependență. Consumul de cafea duce la osteoporoză, cancer de vezică urinară, zicea cineva mai sus că are antioxidanți, fals. Mai mult strică decât zidește, e dumnezeul oamenilor firești așadar ce treabă avem noi cei eliberați de sub robia egipteană/lumească să ne jucăm cu uneltele egiptului ? Oricare ar fi decizia fiecăruia, ia și consecințele asupra sa, iar când va fi să dea socoteală va ști cine e responsabilul.

 

Poate fi și un început de evanghelizare. Bei cafea ? Nu. Wow, dar cum așa ? M-am pocăit, înainte beam cu găleata, acum Domnul Isus a preluat cârma vieții mele și eu trăiesc, dar nu mai trăiesc eu ci Hristos trăiește în mine și viața pe care o duc acum în trup o duc spre slava Fiului lui Dumnezeu care m-a salvat. Înainte eram răpus sau mă jucam cu uneltele potențial dezastruoase, acum sunt liber cu adevărat și am cunoscut Dragostea.

 

mergi la magazin și cumperi țigări, alcool și cafea. Biblia spune să nu investești în păcat ci în lucruri care aduc zidire. Pentru tine e vreo diferență între cele 3 produse cumpărate ? Toate 3 sunt opționale, nu zidesc ba din contră sunt ultra folosite de oamenii firești (cei care investesc în firea pământească, ai lumii). Așadar acei bani merg către cauze care sunt în contradicție cu biblia chiar dacă noi de multe ori pentru săvârșirea păcatelor noastre astăzi ne-am învățat să aducem argumente biblice.

"Daca cafeaua ar provoca pacat,cred ca in ziua judecati nici unul dintre credinciosi nu ar mai vedea IMPARATIA."

Judecăm după aparențe de multe ori, ca Ilie și fariseii dar Slavă Domnului că există Cineva în măsură să privească Adevărul în toată splendoarea sa.

 

Dacă sfaturile cuiva te insultă ai grijă la această capcană a diavolului din care ieși prin iertare/uitare și rugăciune pentru respectivul care te-a insultat. Momeala Satanei de John Bevere explică foarte frumos și detaliat acest aspect. E adevărat că sfaturile se dau din toată dragostea sau nu se mai dau deloc.

 

Pe de altă parte, cafeaua face rău trupului chiar dacă ai senzația că face bine. La fel ca sarea. Dar căpătând experiență ajungem să vedem pe propria piele ce e bun și ce e rău, că doar toți avem această facilitate la dispoziție. Să dea Domnul să trăim toți 120 de ani și să fim vigilenți ca șerpii și curați ca porumbeii. De obicei, ăștia de 120 nu își spun secretele pt că știu că noi oricum știm mai bine și nu-și mai bat capul aiurea.

 2013-04-27 14 25 37

Comentarii

Articole Populare

raspunsuri conquiztador

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Diigo