Erezia Sinuciderii GotQuestions.org

Dacă ai gânduri de sinucidere trebuie să conștientizezi că ai valoare în ochii Domnului și pentru că te-a iubit a venit în lumea asta, dar orice ai zice sinuciderea e un păcat și doar oamenii răi au făcut-o în Biblie. Doar diavolul îți șoptește că e o soluție, pentru Dumnezeu există o grămadă de soluții practice.

Însă, în popor, s-au şi ridicat profeţi falşi, cum şi între voi vor fi învăţători falşi, care vor strecura erezii/opinii distrugătoare şi-L vor nega pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, aducând astfel asupra lor o distrugere năprasnică.

2 Mulţi îi vor urma în depravările lor; din cauza lor calea adevărului va fi batjocorită.

3 În lăcomia lor, vor încerca să profite de voi prin cuvântări născocite. Dar condamnarea lor, dată cu mult timp în urmă, nu stă degeaba, iar distrugerea lor nu dormitează.

Siteul GotQuestions.org care până acum a fost o sursă de încredere pentru mine spune așa:

Ce spune Biblia despre creştinii care comit suicid? Eu nu cred că un creştin care se sinucide îşi va pierde mântuirea şi va merge în iad. Biblia ne învaţă că din momentul în care o persoană se încrede cu adevărat în Hristos, el sau ea este sigur de mântuire pentru eternitate (Ioan 3:16). Conform Bibliei, creştinii pot şti fără îndoială că ei au viaţa veşnică indiferent ce se întâmplă cu ei.

Omul din spatele acestui site este calvinist convins și crede în predestinare până la capăt. Dacă un om se întoarce la Cristos orice păcat ar face el (poate să fie un criminal în serie sau sinucigaș că tot aia e) ajunge în rai pentru că nimic nu-L poate despărți de dragostea lui Hristos. Asta e o învățătură falsă și vine în contradicție cu porunca Domnului Isus: Cine păzește poruncile Mele și le practică în viața sa va fi iubit de Mine iar Tatăl Meu va locui în el și Eu voi locui în el.

Omul incearca sa ia locul lui Dumnezeu (Dumnezeu e singurul care are dreptul de a opri viata unui om) (Deuteronom 32:39) Studiu despre sinucidere

Autorul acestui articol de pe siteul GotQuestion mai întâi afirmă că sinuciderea în Biblie e ucidere, deci păcat (iar ucigașii nu intră în rai) ca mai apoi să afirme erezia amintită mai sus spunând că nimic nu-i poate despărți pe cei care se încred în Domnul de dragostea Sa. Câteva versete care arată că ucigașii (implicit și sinucigașii) nu intră în rai:

Cât despre laşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, desfrânaţi, vrăjitori, închinători la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în lacul care arde cu foc şi pucioasă, adică moartea a doua.“

Afară sunt câinii, vrăjitorii, cei desfrânaţi, ucigaşii, închinătorii la idoli şi oricine iubeşte şi practică minciuna.

Ca și dovadă vă prezint un screenShot al articolului ce vorbește despre:

Care este punctul de vedere al creştinismului în privinţa sinuciderii? Ce spune Biblia despre sinucidere? de la adresa asta: http://www.gotquestions.org/Romana/sinucidere-Biblia.html

2013-04-08 22 16 22

Cel puțin pentru mine acest site nu mai reprezintă o autoritate în explicările și învățăturile ce au ca fundament Biblia. Din contră, acest exemplu ne arată că e posibil să fie strecurate și alte erezii printre articolele acestui site. Feriți-vă de GotQuestions.org

 

Sunt mai multe cazuri particulare:

  • sinuciderea văzută ca fuga de suferință - valabil pentru cei aflați în stadii avansate de boală la care doctorii nu mai dau șanse aleg să-și ia viața. De unde știi că Domnul nu te trece prin asta doar ca la un moment dat să te vindece ? Domnul Isus era învâțat prin suferință și mulți creștini sunt cizelați ca aurul în foc prin testele suferinței
  • sinuciderea celor cu probleme mintale - aici am putea spune că e o problemă a celor care îi îngrijesc și nu i-au supravegheat suficient. de obicei în cazul ăsta sunt oameni plătiți (poate foarte puțin, dar tot e ceva) care doar asta fac, supraveghează un om care n-are discernământ.
  • astăzi mai ales in america un om cu depresie e considerat bolnav mintal și e umplut cu sedative (că doar e o întreagă industrie aici) dar luând aceste pastile îți faci mai mult rău, avem încredere în doctori și mergem cu atâta încredere în ei ca și creștini dar nu venim înaintea Doctorului Suprem pe care l-am mărturisit în apa botezului și am spus că-L urmăm până la sfârșitul vieții. Oricât de multe efecte adverse au aceste medicamente un om care-L urmează pe Domnul Isus nu poate comite păcat din pricina conștiinței sale, oricât de greu ar fi și totuși noi nu ne-am împotrivit păcatului până la sânge.

 

Siteul gtGospel.wordpress.com încearcă să o țină și cu capra și cu oaia spunând că sinuciderea e păcat dar că un sinucigaș ar avea acces în rai.

 

Dacă sinuciderea e o ucidere particulară [a templului Duhului Sfânt] de ce vă feriți să spuneți că ucigașii stau afară ? E ca și cum te-ai lega de ceva și l-ai condamna dar ai lăsa o portiță de speranță. Adică întunericul nu e tot la fel de negru precum pare, deci tot un fel de amalgam plăcut diavolului. Oare Biblia lasă loc de interpretări ? Păcatul e păcat și dacă un păcatos se pocăiește are acces în împărăția lui Dumnezeu orice păcat ar fi făcut. Prin urmare e ori albă ori neagră. Sinuciderea e păcat și păcatul nu poate avea acces în împărăția lui Dumnezeu. E simplu. Ne pierdem în filozofiile teologiei, sportul minții creștinilor din urmă.

2013-04-08 22 24 33

 

Sfântul Nicolae Velimirovici în gânduri despre bine și rău vorbește și el despre sinucidere aici.

 

Unii spun că IOV s-a gândit la sinucidere când a spus asta (iov 3):

Blestemată să fie ziua în care m-am născut … De ce n-am murit în pântecele mamei mele? De ce nu mi-am dat sufletul la ieşirea din pântecele ei?” (Iov 3:3,11)

Iov a început să blesteme ziua în care s-a născut, e total diferit de gândul sinuciderii. Una e să te gândești să-ți iei zilele și alta e să spui că de ce Dumnezeu n-a făcut cumva să-L omoare. Nici gândul acesta al lui Iov nu e ceresc, totuși e departe de sinucidere.

în lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33.)

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

raspunsuri conquiztador

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari