Socialismul Biblic

  • Sunt de acord cu Ioan Botezătorul: Cine are două haine, să împartă cu cine n-are nici una; şi cine are de mâncare, să facă la fel.
  • cu principiile stabilite în Biserica Primară: Îşi vindeau ogoarele şi averile, şi banii îi împărţeau între toţi, după nevoile fiecăruia.
  • cu Pavel: prisosul vostru să acopere nevoile lor, pentru ca şi prisosul lor să acopere, la rândul lui, nevoile voastre, aşa ca să fie o potrivire;
  • și cu Domnul Isus: "Îţi mai lipseşte un lucru: vinde tot ce ai, împarte la săraci, şi vei avea o comoară în ceruri. Apoi, vino şi urmează-Mă."

Suntem mireasma lui Hristos pe pământ arătându-le dragostea Sa semenilor noștri tot așa cum Domnul Isus ne-a arătat Dragostea Tatălui cât timp a trăit în această lume. Cum am putea spune că suntem o binecuvântare pentru alții atunci când frații noștri înfometați vin la noi și ne cer o pâine iar noi cu toate că avem din belșug le spunem să meargă în pace acasă păsându-ne de ei până la buzunar. (Iacov 2.16) Vestita frază a soției lui Dănilă Prepeleac (Creangă): frate, frate, dar pita-i pe bani nu se aplică pocăiților. Hristos a părăsit confortul, s-a jertfit pentru noi ca și noi să ne jertfim pentru frații noștri. Asta-i definiția dragostei.

 

35 de versete ale socialismului Biblic - open Bible2013-05-07 22 42 51

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

raspunsuri conquiztador

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari