Filmul Doubt pedofilie catolica


2013-07-25 13 23 21

În Doubt trebuie să judecăm după fapte nu după aparențe. Directoarea școlii crede că preotul a sedus un băiat dar n-are nici o dovadă. Replicile dintre ei lasă de înțeles că ceva s-a întâmplat iar în ciuda faptului că preotul fumează și bea directoarea e nevoită să mintă ca să scape de preot.

 

De 5 ori nominalizat la oscar reușește să ia câteva premii mici iar Meryl Streep joacă de minune în rolul supervizorului și al păzitorului Legii pe când colega ei, Amy Adams vede prin ochii dragostei toată întâmplarea. Iar dragostea crede totul, speră totul, iartă totul e naivă și prostuță.

 

Nu vom ști niciodată dacă păstorul a avut relații intime cu acel copil de culoare dar realitatea ne face să credem că această instituție a bisericii are problemele ei, cazurile de pedofilie în rândul preoților catolici sunt nenumărate. Probabil și din cauza constrângerilor prea dure pe care biserica catolică le-a impus slujitorilor ei, cea mai grea dintre ele fiind aceea că preotul trebuie să fie necăsătorit, nici unde în Biblie nu e impusă această măsură prezbiterilor/preoților.

 

 

Adevărul va ieși la iveală într-un final oricât de bine l-ai ascunde. Desigur, că în situația de față directoarea a mințit pentru a rezolva cazul judecând după aparențe, ceea ce e la fel de grav. Astăzi peste tot ni se spune să închidem ochii, să nu judecăm pentru a nu fi judecați (dar adevărata învățătură a Domnului o putem discerne de aici) și pentru că Domnul vede și judecă dar realitatea e că tolerăm prea mult și ajungem să nu mai discernem ceea ce trebuie.

 

 

Păcatul în biserică nu trebuie tolerat. Biblia e clară în acest sens iar la fel ca în lume vinovații își ispășesc pedeaspa cu ușurime dându-se mai mult victime. Cel mai bine pentru rezolvarea cazului ar fi trebuit să vorbească cu băiatul, și-ar fi dat seama imediat dacă s-a întâmplat ceva sau nu.
Urmărește cele mai bune Promotii Online.

Ne intalnim pe chat pentru quizuri, coduri si distractie. Daca ne urmaresti pe Google+, Facebook sau pe twitter (chiar si prin sms) veti fi instiintati cand apar noutati. In coltul din dreapta sus aveti meniul cu toate quizurile si codurile disponibile.
Daca va sunt utile informatiile dati un like sau +1.Postat de Concursuri Online în 7/25/2013 01:47:00 p.m.