Solutia: Hidrofoare de adancime

Tocmai astăzi am vorbit cu un vecin despre principala problemă pe timpul verii: lipsa presiunii de apă la rețeaua publică. Și asta se întâmplă și din cauza faptului că mai mulți vecini practică o ilegalitate aceea de a folosi apa de la rețea pentru udarea plantelor în grădină. De ce spun că e o ilegalitate ? Pentru că înainte de branșarea la rețeaua de apă, beneficiarul va trebui să semneze o declarație în care se spune că promite că nu va folosi apa pentru grădină. Cei mai afectați sunt oamenii care n-au o altă sursă de a-și procura apa. Aceștia stau la mila primarului și a celor care comit o astfel de faptă urâtă. Adică să nu am eu apă să spăl vasele sau să trag apa la toaletă tocmai pentru că unii își arogă dreptul de a uda pomii în grădină ? Și cum primarul nu face nimic, că la asta sunt buni primarii nu poți decât să aștepți săptămâna de campanie politică pentru că e singura din cei 4 ani când chiar se face ceva. Sau să-ți cumperi niște hidrofoare adancime.

 

Dar ce e un Hidrofor ? Conform DEX:

HIDROFÓR, hidrofoare, s. n. Instalație care asigură presiunea necesară în rețeaua de distribuție a apei dintr-un cartier, dintr-o clădire înaltă etc. – Din fr. hydrophore.

Acest aparat va putea fi scufundat în apă sau va putea pluti, va trage apa din puț sau fântână și va alimenta rețeaua proprie de apă, va pompa apa din puț în rețea. Asta e soluția. Nu trebuie să aștepți schimbarea primarului, nici mila consătenilor care nu au bunul simț să lase apa de la rețea pentru uzul propriu ci folosește această apă și pentru irigarea terenurilor agricole ceea ce spune multe despre caracterul acestor oameni care se dau creștini cu numele dar cu fapta sunt mai răi decât păgânii. Și dacă prinzi pe cineva furând apă, îl prinzi asupra faptului cu furtunul în mâini udând via sau pomii, ori castraveții va găsi el scuze destule ca să se scoată.

 

Va spune că e prima dată când a udat în grădină și nu a știut că e ilegal acest lucru, ba chiar va merge la primar și va spune că tu ești cel care faci această faptă. Alții își spală chiar și bolizii - mașinile scumpe ce le-au cumparat cu zeci de mii de euro dar n-au bani să dea la spălătorie, circa 30 lei în cel mai rău caz, dar ei folosesc apa gratis de la rețeaua publică. O astfel de soluție la aceste probleme o reprezintă cumpărarea unui hidrofor, atunci nimeni nu te va întreba de unde ai apă și cu ce o procuri atâta timp cât ai un hidrofor care face lucrul ăsta pentru tine.

 

Și eu voi folosi această soluție atât la casa de vacanță unde nu este posibilă branșarea la rețeaua publică de apă fiind o distanță prea mare de centrul localității dar și la casa unde nu există apă tot timpul la rețeaua publică și unde e mai bine, mai util și mai plăcut să nu mai depind de clasa politică sau de consăteni, fiind totodată mai confortabil să am apă când doresc eu, cât doresc și cum îmi place mie. 2013-08-05 23 19 37

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Diigo

Cazul Pustan