Cum alegi o saltea ?

Cand ma gandesc la saltele superioare văd un puf care se așează liniștitor pe pat și adoarme frumos, visează și se trezește vibrând de energie. O saltea trebuie să fie pufoasă, să ia forma corpului și cel mai important e ca atunci când te urci în pat să te topești instantaneu în lumea viselor unde nu mai sesizezi că trece timpul și când te trezești să fii proaspăt, plin de viață și gata pentru o nouă zi de provocări. Atunci când alegem o saltea trebuie să fim atenți pentru că somnul e cea mai importantă parte din viața noastră, are impact major asupra a ceea ce vom fii pentru că un somn bun înseamnă o persoană activă, puternică și sănătoasă. Coloana e o componenta importanta în acest proces al odihnei și atunci când reușim să reducem presiunea asupra ei reducând totodată punctele sale de încordare vom obține un somn de calitate necesar nevoilor zilelor noastre.

 

Un alt aspect important la o saltea îl reprezintă garanția, unele firme garantând produsul pe care îl fabrică până la 20 de ani. Asta înseamnă că rezistența, calitatea materialelor și componentelor acesteia cât și conținutul sau forma și rezistența sunt toate garantate atâta timp cât s-a respectat condițiile de utilizare specificate în acel contract de garanție. Asta înseamnă în primul rând să nu rupeți eticheta saltelei deoarece veți pierde și garanția aferentă. Pentru a nu deteriora salteaua e recomandat să nu săriți, să nu îndoiți sau să nu curățați salteaua chimic ori să nu umblați în picioare aceasta fiind proiectată pentru un scop anume, adică să dormiți pe ea și orice altă activitate putând deteriora sau rupe arcurile interioare.

 

Există următoarele tipuri de saltele:2013-11-19 22 25 38

  • cu arcuri metalice
  • cu arcuri juxtapuse
  • cu arcuri ambalate individual
  • cu spumă de memorie
  • cu latex
  • care îmbină toate tehnologiile de mai sus

 

O saltea bună e una în care spatele tău stă drept, netensionat în care să nu te afunzi și cu cât e mai tare salteaua cu atât e mai sănătoasă pentru spatele tău deci pentru sănătatea ta. Dacă ai probleme cu spatele ar trebui să te gândești la o saltea ortopedică recomandată de medicul tău ortoped care te poate ajuta cu un sfat în privința achiziționării saltelei dorite care să fie un raport cât mai bun între calitate, sănătate și prețul saltelei. Dacă însă ești o persoană alergică va trebui să alegi o saltea specială dar e bine că ai de unde alege. În cazul în care ești deranjat noaptea de partener pentru că se întoarce prea mult în pat ai putea alege o saltea care nu se deformează prin urmare nu vei mai avea de suferit de fiecare dată când celălalt dorește să se întoarcă pe partea cealaltă.

 

Poți să cumperi o saltea care să fie specializată într-o anumită ramură, de exemplu pe o parte să fie ortopedică deci tare și pe cealaltă să fie moale sau poți alege salteua în funcție de poziția ta preferată de dormit (pe spate, pe burtă sau pe o parte) și asta pentru că o treime din viață o trăim dormind pe saltea.

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

raspunsuri conquiztador

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari