Cazul Pustan

Un pastor ce a studiat teologia la CHRISTIAN LIFE COLLEGE, U.S.A, domnul Ioan Nelu Pop face niște afirmații pe Facebook:

Vladmir I. Pustan a făcut adulter cu Adriana Niță, secretara Fundatiei CIRESARII Beius.

Bazându-se pe afirmațiile a doi pastori (anonimi):

au fost relatate de catre doi pastori de mare probitate

Acesta i-a publicat și averea aici. Pustan împreună cu echipa sa și pastorul Florin Ianovici neagă orice atac calomnios aici. Și în biserica sa în videoul de mai jos:

 

Având în vedere că acest pastor, domnul Ioan Nelu Pop face o simplă afirmație, ar trebui să vină și cu dovezi.

În cazul acuzaţiilor aduse pastorului Pustan Ioan, dar şi în cazul oricărei persoane acuzate, consider că potrivit învăţăturii Sfintei Scripturi trebuie aplicate următoarele principii:
1. principiul prezumţiei de nevinovăţie;
2. principiul necesităţii dovedirii, probării acuzaţiilor de către cei ce le emit;
3. principiul pronunţării unei hotărâri de către cei ce au competenţă.
Dacă nu vom ţine cont de aceste principii oricine poate acuza pe oricine, oricine poate judeca pe oricine şi nimeni, în afară de Satan, nu va avea de câştigat. (sursa)

Doar anonimii îl acuză pe Pustan. Unii spuneau că s-a deschis un dosar la judecătorie, la DNA, pe internet în afară de dosarul cultului n-am găsit nimic. Singura dovadă e atunci când și-a făcut cruce (act condamnat de mulți printre care și Cristian Ionescu) în biserica ortodoxă de la Mosuni (vezi video mai jos), principalul act ce a fost săvârșit repetat presupun ce a dus la decizia Cultului Penticostal de a-l suspenda temporar pe acest pastor. Dar rămâne o presupunere până la motivarea deciziei ITP. Cred că ar trebui și o motivare a suspendării pentru că în lipsa uneia se amplifică aceste acuze aduse de unii pe internet.

 

Prin urmare, din datele pe care le avem, și noi decidem împreună cu cei peste 400 de membrii ai bisericii pastorului Pustan să urmărim predicile sale online și nu vom da curs acestor calomnii până când cineva va veni cu dovezi sau nume de oameni, nu cu anonimi. Și până când Cultul Penticostal nu își va motiva decizia nu vom lua în considerare nici una din acuzele aduse de acești calomniatori.

 

Deocamdată avem doar Comunicatul de suspendare a fratelui Pustan Ioan:

Motivul de baza care a determinat hotarârea suspendarii din slujba de pastor consta în abateri grave, repetate, de ordin moral si spiritual;

Despre problema închinării (și-a făcut cruce), Cultul îi atrăgea atenția aici și îi spunea că îl suspendă din funcția de păstor dacă mai greșește.

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari