CTP Teologul: Ateul interpreteaza Biblia

Citind articolul domnului Cristian Tudor Popescu "Evanghelia după Sfântâniță. Iisus și-a ținut mama la ușă" sunt uimit cu câtă neseriozitate tratează dumnealui acest domeniu mândrindu-se că e "un bun teolog". Dacă la fel s-ar pune să producă articole în domeniul politicii s-ar ocupa de tenis pentru tot restul vieții. Dar acest articol dovedește că asta e limita voinței dumnealui, se rezumă doar la a face bășcălie de lucrurile pe care nu le înțelege mândrindu-se în același timp că ceea ce a făcut e Suprem. Nu voi sta să comentez fiecare pasaj amintit, sunt destule comentarii biblice pe care le putea utiliza pentru a vedea adevăratele sensuri pe care Autorul Bibliei le-a dorit. Oricum Biblia e ca o oglindă, sămânța ei va pătrunde atât cât o lăsăm noi să intre în pământul inimii care la acest om e bătătorit deocamdată fiind unul din cei mai cunoscuți atei din România.

„Dacă nu doreşti atât de puternic arătarea slavei lui Dumnezeu, nu e pentru că ai băut îndeajuns şi nu mai eşti însetat. E pentru că ai cules firmiturile de la masa lumii. Sufletul ţi-e încărcat cu lucruri mărunte, şi nu mai există loc pentru ceva mai mare.”- John Piper

Dumnezeu însă nu se lasă batjocorit, EL e îndelung răbdător și bunătatea Sa ne atrage spre pocăință dar promisiunea Sa stă în picioare și astăzi: orice om care nu-L recunoaște pe Fiul Său va plăti. Iar poporul Israel timp de aproape 2 milenii a fost împotriva Domnului Isus Hristos și e o mărturie vie pentru noi că toți cei care sunt împotriva Fiului Său vor plăti. De altfel în evanghelia după Luca (Cuvântul Său mai statornic și mai credincios decât LEGILE Naturii - Cuvântul Său va rămâne statornic chiar și atunci când pământul nu va mai fi iar legile pe care Newton și alți savanți le studiază și astăzi nu vor mai exista. Atunci toți ateii vor vedea Adevărul în toată splendoarea Sa și nu vor mai avea nici o idee care să stea în picioare pentru că ei înșiși vor îngenunchea înaintea Domnului Isus Cel pe care L-au negat aici pe pământ, dar această supunere va fi înspre judecata lor pentru că și astăzi au parte de îndurarea Domnului) Domnul Isus le dă indicații evreilor cu privire la timpul căderii Ierusalimului iar toți cei care n-au ascultat aceste indicații au murit ceilalți au avut un timp în care armatele romane s-au retras din jurul Ierusalimului în care au putut să se retragă în alte cetăți înaintea distrugerii Ierusalimului. Aceleași indicații ni le dă și nouă astăzi pe care dacă le ascultăm vom vedea Viața, Calea și Adevărul. Pe aceeași pagină stă și indicația să nu-i urmăm pe cei care se folosesc de Numele Său să aducă rătăcire (de la profeți ca Ellen White, Branham, Mahomed până la idei eretice infiltrate printre cuvinte din Scriptură ale unor lucrători creștini, noi să luăm tot ce e bun în lumina și prin filtrul Scripturii).

 

Cele doua metode de mai jos ( I si II ) sunt folosite in perioada contemporana de Satan pentru ca sa imbalsameze crestinismul biblic sub pretextul plin de tupeu ca urmareste cica REVITALIZAREA lui :

I ) MISTICISMUL ( tipuri ) :
a. ) — mega-curentul ocult filozofico-religios New Age ( foloseste in proportii diferite , in functie de mediul pe care doreste sa-l penetreze , limbaj secular sau crestin evanghelic spre a disemina doctrinele si practicile religioase pagane Hinduse , Budiste si Shamanice in societatea occidentala vizand cu predilectie marile medii crestine ) ,
b. ) — misticismul Romano-Catolic ( foloseste limbaj crestin general spre a disemina o parte din doctrinele , filozofiile si practicile pagane Babiloniene , Hinduse , Budiste in intreaga lume crestina vizand cu predilectie penetrarea mediului Evanghelic )
c. ) — misticismul Hiper-Carismatic ( foloseste limbal tipic crestin evanghelic spre a disemina doctrinele si practicile New Age si mistice Romano-Catolice , a + b , cu predilectie in mediile crestine evanghelice cat de cat sanatoase doctrinar .
d. ) — misticismul curentului teologic neo-liberal denumit Biserica Emergenta ( foloseste limbaj combinat de la a+b+c spre a disemina doctrinele si practicile de la a+b+c cu predilectie in mediile crestine evanghelice cat de cat sanatoase ( conservatoare doctrinar , biblic )
e . ) — misticismul , filozofia si SCOPUL REAL al megaretelei si curentului eclesiologic al Bisericilor CONDUSE DE SCOP / patronate de mega-gurul evanghelic , papa RICK WARREN ( e cel mai bine camuflat , cu cea mai mare priza in lumea crestina evanghelica si chiar in cea seculara ; e varful de lance al calului troian al ECUMENISMULUI – al sincretismului religios doctrinar si practic – , pentru tot mediul crestin evanghelic . Imbina absolut genial atat limbajul combinat de la a+b+c+d spre a disemina fatal , cel mai bine camuflat , doctrinele si practicile de la a+b+c+d in cat mai multe medii evanghelice sanatoase )

II. ) UNIVERSALISMUL ( cu tentaculele sale : Inclusivism si Interspiritualitate )
—- este manifestat in diferite grade , uneori destul de bine camuflat in toate metastazele spirituale de la punctul I (Sursa)

Comentarii

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Diigo

Cazul Pustan