Evolutie vs Creationism

Daca tu predai religia in scoala eu pot sa predau evolutia in biserica ?

S-ar putea și altfel: Dacă tu predai teoria evoluționistă a apariției vieții pe Terra în școală, aș putea să predau teoria creaționistă în discotecă sau în orice altă împrejurare în care un ateu ar dori să fie lăsat în pace ?

 

Pe de altă parte, teoria evoluționistă e cunoscută de creștini și se explică și în biserică (prin biserică se înțelege acea activitate destinată exclusiv credinței creaționiste dar și totalitatea creștinilor). Școala e un mediu unde se întâlnesc cele două entități (atât atei cât și creștini).

 

Problema ar fi ca școala să fie neutră și să se explice ambele teorii fără a se pune accent pe una anume. Dar se dorește altceva, ca școala să fie o unealtă de propagandă exclusiv evoluționistă și asta după două generații de persecuție religioasă așa cum spune foarte frumos domnul Ioan Iovescu. Cu toate astea recunoaștem că teoria evoluționistă există de 200 de ani și vorbește de 13 miliarde pe când teoria creaționistă a stat în picioare de 3.500 de ani și prin dovada ei încă de la începuturi, Biblia, nu a existat om care să o conteste cu argumente, chiar dacă în trecut au existat momente în care unele pasaje ale Bibliei contraziceau dovezile scrise ale istoriei mai târziu s-au descoperit dovezi arheologice care confirmă Biblia. Să nu uităm că multe din teoriile predecesorilor n-au stat în picioare mult timp datorită dovezilor descoperite ulterior.

 

Cele două alternative, pentru noi rămân la stadiul de teorii pentru că n-am văzut nici o maimuță transformată în om sau vreo minune a lui Dumnezeu care depășește sfera de cunoaștere a omului prin obiectul denumit știință. Și astăzi există minuni, doctorii rămân mască văzând dovezile scrise cu diagnostice a ceea ce a fost și ceea ce e după minune dar până la urmă e o decizie personală pentru că aceasta definește destinul (în vesiune creștină) sau nu contează pentru că după moarte nu e nimic (în versiune evoluționistă).

 

Cert e că nici chiar dacă ar veni rudele ateilor din morți și le va spune să creadă în teoria creaționistă ei nu vor crede pentru că însăși istoria e împărțită în înainte și după Cel care a înviat dintre cei morți și nu L-au crezut ignorând documentul care atestă veridicitatea adevărului: Biblia.

 

Dacă Biblia arată ceea ce trăiește omul, văd că de-a lungul existenței mele omul nu a făcut decât să exploateze bogățiile planetei, taie păduri și cu cât participă mai mult cu cât anii trec Terra e mai secătuită dar evoluționiștii au credința că asta e evoluție. Într-adevăr avem evoluție fiind în era informației.

This picture illustrates the fact that if someone believes in millions of years of Earth’s history and/or evolution, then death, bloodshed, disease, and suffering occurred before man’s existence. However, if someone believes in the Creation account as written in the book of Genesis, then death, bloodshed, disease, and suffering of man and animals is a consequence of sin.

 2015-03-05 13 25 03

 

Ideea de la sfârșit era că istoria (până și dușmanii Săi atei din acea vreme) consemnează existența unui anume om pe nume Isus Hristos care e descoperit atât cât dorește individul să vadă și a cărui experiență de viață împărați, preoți și alți oameni cu putere n-au putut să o spulbere cu toate că au zis că e o cauză pierdută s-a răspândit în ceea ce azi e creștinismul, bazându-se și chiar împlinind teoria creaționistă de până atunci.

 

Dar creaționismul spune că suntem mai aproape ca niciodată de ziua revenirii Sale și atunci toți vor aproba ceea ce azi se poate descoperi doar prin credință dar va fi prea târziu pentru schimbarea destinului. Nu-mi doresc să trăiesc această zi în pielea unui ateu dar cum trăiesc ateii astăzi vor trăi și după moartea trupului într-o adâncă ură față de Creatorul Său scrâșnind din dinți și luându-L peste picior.

 

E decizia lor, o accept și nu mă aștept ca și ei să facă la fel pentru că creștinii care au trăit creaționismul au fost prigoniți iar ceilalți sunt necunoscuți martiri care au decis că această teorie care pentru ei a devenit Viața însăși este mai importantă decât orice, chiar și decât viața trupului, au murit cu Biblia în mână. Așadar, nu mă aștept ca în acest mediu în care coexistăm numit Școala să fie un spațiu neutru față de cele două teorii sau credințe chiar dacă au trecut doar două generații după persecuția religioasă și propaganda ateistă în România.

 

 

Nu vreau să dezbat subiecte controversate, sunt o pierdere de timp pentru că în final tot credința dictează ceea ce e în inima omului iar cei care nu cred în Hristos nici dacă ar învia cineva drag dintre cei morți nu vor crede, nici vreun semn în cer sau pe pământ nu atinge amploarea celui pe care l-a avut venirea lui Hristos pe pământ și dacă pe acesta l-au ignorat orice altceva e în zadar.

 

O școală de stat nu se supune creștinilor. Biserica nu e atât de îngustă precum o văd unii. Majoritatea se referă la BOR, BC ori acestea sunt precum cei condamnați de Isus: marii preoți și fariseii. Nu e corect să-L condamni pe Dumnezeu folosindu-te de niște oameni care spun că-L urmează doar pe Hristos dar nu trăiesc ca El.

 

Mulți se trag din Esau, oameni ai necredinței dar îi respect și nu-mi bat joc de credința lor așa cum uneori aceștia o fac față de ceilalți, e plin fb de astfel de cazuri de insulte pentru că știu că ziua în care vor accepta și ei varianta adevărată este mai aproape ca niciodată din păcate prea târziu pt schimbarea destinului. Asta o știu și ei și precum au trăit până acum vor trăi și după moarte într-o totală ură împotriva Creatorului, scrâșnind din dinți o veșnicie.

 

Biblia e una singură, are același mesaj plin de viață și stă în picioare și va sta chiar dacă noi, Terra sau universul dispărem pentru că e dincolo de ce putem noi cuprinde cu mintea noastră limitată. Există o grămadă de opțiuni și pentru copiii ateilor și nimeni nu trebuie obligat să facă ce nu dorește.

 

Pentru cei care văd contradicții la tot pasul scot la suprafață îndoielile din inima lor. Nu există contradicții în Biblie ci doar necredință și ură în inima noastră pentru că dacă te uiți cu scopul de a găsi greșeli într-o lucrare dirijată de o mână atotputernică prin oameni supuși acelorași slăbiciuni ca și noi vei vedea doar cuvinte fără sens la fel te poți uita și în natură sau în jur și vezi doar ura din inima ta. Dacă nu înțelegi Biblia îți recomand comentariul biblic al credinciosului dar dacă nu o crezi sunt la fel de neputincios cum era Fiul lui Dumnezeu înaintea necredinței celor din satul său pentru că necredința închide canalele binecuvântărilor.

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari

raspunsuri conquiztador