Tradatori castigati prin Dragoste nu indepartati !

Există o lecție importantă dată de Dumnezeu în Biblie. Cred că L-ați fi "anatemizat" chiar pe Însuși Dumnezeu pentru faptul că a îndrăznit să stea la masă cu Iuda Trădătorul. Nu doar că știa dinainte cu amănunte ce era în inima acestuia dar nici o clipă nu a dorit ca acest trădător să fie anihilat, îndepărtat. Din contră, a încercat să-l atragă cât mai frumos pe acesta spre Dragostea Sa. Nu doar că a stat la masă cu el, dar cu toate că știa că fură nu l-a îndepărtat de la funcția de secretar, de la salba cu bani ceea ce astăzi ar fi blasfemie. Chiar în ultima săptămână din viață, a luat cina cu trădătorul și îi spală picioarele (îl curăță și pe el de mizeriile temporare ale lumii chiar dacă nu era curățit tot trupul prin mântuire).


În aceeași seară, știind ceea ce face Iuda, întunericul din inima sa, o atotcunoaștere ce depășește înțelegerea minții umane nu doar că nu ia decizia de a-l îndepărta din rândul și de gradul de ucenic dar îi oferă lui pâinea înmuiată în carne ceea ce pentru ceilalți 11 nu a făcut-o. L-a pus pe Iuda în pielea celui mai distins oaspete al Său făcând acest gest al Dragostei și Bunătății Sale care îndeamnă la pocăință. Dacă erați în cameră alături de cei 11 Îi spuneați lui Dumnezeu să-l scoată afară, să nu-i spele picioarele că aparține Satanei, că e Trădătorul ? Totuși EL, Dumnezeu întrupat, Mesia, Cel care ascultă în toate de Tatăl n-a făcut-o. I-a predicat cu aceeași dorință de întoarcere, cu aceeași Dragoste, i-a dat putere să scoată draci, să predice știind că nu e născut din nou, că n-are decât intenția de a-L vinde și a-L fura, a-L minți și a se preface. Această lecție a dragostei trebuie să o învățăm și noi. Noi i-am luat scaunul de Judecător al lui Dumnezeu.


În loc să facem ca Domnul Isus, să ne relaționăm ca EL la Iuda și să-L lăsăm pe Judecător să judece aplicăm sentința judecății, nu dragostea. Dacă Dumnezeu îi îngăduie pe trădătorii de azi printre care suntem și noi de fapt cui îi aparținem dacă ne arogăm dreptul să-i arătăm cu degetul ? Dacă Tatăl nostru e Dumnezeu atunci știm că Dumnezeu e Dragoste iar porunca Sa e: iubiți-vă cum v-am iubit EU. Mă rog ca Duhul Sfânt să facă aceste cuvinte înțelese căci doar cine e născut din Duhul poate înțelege lucrurile Sale iar cine trăiește fiind condus de firea pământească și de faptele ei nu poate înțelege lucrurile Duhului nici dacă are facultăți sau doctorate care astăzi sunt un motiv de cădere în plus pentru păcătos ducând la mândrie.


Prin acest mesaj nu caut să fiu un trădător jignind persoane ci intenția unei inimi ce-L iubește pe Dumnezeu, a unui om simplu care a înțeles un mesaj ce merită distribuit, mesajul Domnului Isus din Evanghelii, de a ne iubi până la capăt dușmanii, de a nu-i denigra nici în secret nici în public, de a-i ierta și a uita pentru că după orice ascultare vine și o binecuvântare iar dacă nu uităm și nu iertăm canalul binecuvântarilor Sale se întrerupe. A Domnului să fie toată Slava în veci !

Articole Populare

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Cazul Pustan

Diigo