Elektriker Jacobus - Jacob Soanca

Address: O'Brien-Gasse 50, 1210 Wien Elektro Jacobus
Facebook profile: Jacob Soanca

UPDATE:

Nach der Besprechung mit der Mann, der uns Jacob empfohlen hat, der Elektriker hat seine Einstellung geändert. Er bezahlt für die Abwechslung der Strombock und auch für den Antrag und in maximall 2 Wochen werden wir den neuen Strombock bekommen.

---------------

Unsere Familie und noch eine Familie haben einen Antrag zu Elektriker Jacob Soanca für ein Doppelhaus gemacht. Der Elektriker musste den Antrag zu Wiener Netze für den Anschluss machen und hat gesagt dass wir werden in maximum 2 Monate Strom haben. Er hat einen Strombock gekauft und vor dem Haus gestellt. Im ersten Tag haben wir und die andere Familie alles bezahlt. Nach zwei Monate haben wir gefragt ob Probleme es gibt. 


Er hat gesagt dass wegen dem Gehsteig, Wiener Netze will uns kein Strom geben und er wird sich über dieses Problem kümmern. Nach 4 Monaten wir fragen nochmal wieso haben wir kein Strom. Er sagt dass er muss mit dem Bauamt sprechen. Wir haben einen Termin gemacht und wir der Berater vom Bauamt hat er gefragt: Haben Sie zumindest den Antrag beim Wiener Netze gemacht ? Er hat NEIN gesat. So, wir sind dumme Leute, wir warten seit 4 Monaten für Strom aber der Elektriker hat keinen Antrag zu Wiener Netze gemacht. 


Ok, wir wollten gute Menschen sein, deswegen wir haben noch eine Chance ihm gegeben. Wir warten noch 2 Monaten aber kein Strom, kein Antrag. Wir sprechen mit andere Elektriker, er macht von dem ersten Tag einen Antrag und in einige Tage kommt den Brief vom Wiener Netze mit der Rechnung. Wir haben die Rechnung bezahlt aber jetzt ist das Problem mit dem Strombock. Der Elektriker Jacob Soanca hat einen Bock gestellt, aber diesen Strombock erfüllt nicht die Bedingungen vom Wiener Netze !!! 


Wir müssen den Strombock wechseln, weil zu klein ist. Nach 8 Monaten wir haben noch keinen Strom, aber mit diesem Elektriker haben wir nur Kopfschmerzen gehabt. Jetzt habe entdeckt dass wegen diese Stress habe Krebs gemacht. Vielen Dank Jacobus !!! Wir könnten nicht weitergehen mit der Arbeit ohne Strom. Wer bezahlt uns jetzt die Miete wegen diese Verspätungen ? Dieser Elektriker hat uns nur verwirrt !!! Und jetzt will er uns das Geld nicht zurückgeben !?


--------------------

Varianta in limba romana 

UPDATE:

Dupa ce l-am contactat pe fratele de unde a venit recomandarea, atitudinea fratelui Jacob s-a schimbat. A zis ca ne schimba cutia de curent de afara pe banii lui in maxim 2 sapt. si in plus plateste factura catre firma care a facut cererea catre Wiener Netze.

----------------------

Am avut nesansa sa lucram cu un electrician care doar ne-a incurcat. In 8 luni de zile, dupa ce a luat banii, ne-a bagat tot felul de scuze ca sa justifice trecerea timpului insa nu s-a vazut ca a facut nimic. Sunt doua optiuni: ori omul asta de 60 de ani nu stiu cat se pricepe la partea electrica dar habar n-are sa comunice cu institutiile, in special cu Wiener Netze, ori a vrut pur si simplu sa isi bata joc de noi in ultimul hal. 


Am apelat la Jacob si ne-am inteles cu el impreuna cu o familie sa ii dam bani inca din prima zi ca sa ne duca curentul pana in casa. Tin minte ca in prima zi a venit si a spus exact asa: Eu am venit doar sa va iau banii ! Si dus a fost, ca dupa 8 luni de zile tot fara curent suntem, tot fara bani, si in plus a pus o cutie de curent afara care nu corespunde cu standardele Wiener Netze. 


Si ca sa isi arate faptele sale cele bune, fratele Jacob ne suna sa ne spuna ca Wiener Netze nu accepta panoul pus de el si sa ne pregatim sa mai punem bani ca sa punem o cutie mai mica in partea noastra din gard. 


Apelul lui m-a dat gata. Jacob ne suna pe noi sa ii platim prostia lui fara sa spuna, oameni buni am gresit, iertati-ma. Sau cum spun ateii din Austria de rusine: Entschuldigung ! si fara sa clipeasca incearca din rasputeri sa isi indrepte greseala facuta stiind ca vina e a lui.


Dar la Jacob nu exista Entschuldigung! Din contra, clientul e sunat, fara rusine, si ii e prezentata situatia: Cutia de afara de curent e prea mica, platesti pentru inca una mica si inestetica sau daca nu-ti convine imi iau cutia si plec fara sa iti mai dau nici un ban !


Asta e frica de Domnul pentru fratele Iacob Soanca !!! Clientii platesc si tot ei trebuie sa se ingrijeasca ca sa aibe curent ! Noi am fost cu dansul la primarie si doamna de acolo l-a intrebat: Macar ati facut cerere la Wiener Netze ca sa va lege la curent ? A bolborosit ceva ca nu. Doar Dumnezeu poate spune motivul pentru care ne-a facut asta, ca dupa 8 luni de zile de asteptare in speranta ca vom avea curent sa aflam ca nici cutia de afara nu e buna pusa. Noi am platit la inceput totul si nu i-am dat nici un motiv fratelui sa faca ce a facut. Insa problema e ca am auzit ca nu suntem singurii pe care ii trateaza la fel. Sunt doar zvonuri insa tind sa cred ca sunt adevarate din moment ce exista aceasta atitudine. Tocmai din acest motiv acest articol va ramane, ca oamenii sa nu mai puna la indoiala Adevarul !La inceput a zis ca el nu lucreaza cu materiale din Romania, cand m-am uitat pe etichetele de la cabluri unde credeti ca erau facute ? Apoi am gasit tot felul de cabluri de la alte santiere care au ramas sau care le-au respins austriecii care le-a taiat si a scos firele din ele si le-a pus la noi. Oare asa se face in mod normal ? Ce garantie o sa am eu ca acele cabluri o sa tina 10-20 de ani ?


Domnul sa aiba mila de noi !!!

Am luat decizia gresita de a colabora cu acest electrician si m-a costat intarzierile cat nu face lucrarea (chiria pe 6-8 luni in Austria e aproximativ 5.000 euro, nu mai vorbim de stres, nervi si timp pierdut aiurea pentru solutii alternative), nu stii de cine dai in lumea asta, in cine sa ai incredere insa asa ceva nici in lume n-am vazut ! Regret ziua si ceasul in care l-am intrebat pe omul lui Dumnezeu sa imi recomande un electrician bun (el insusi fiind electrician) pentru ca ochii mei n-au vazut atata nesimtire intr-un singur loc si nu m-am suparat la oameni care nu-L cunosc pe Dumnezeu pentru ca n-am asteptari de la ei, insa aici a fost supararea vietii mele. 


De cand ma stiu n-am trait asa ceva. Si Domnul a ingaduit sa experimentez destule greutati in viata: mama mea a plecat la Domnul cand aveam 18 ani, tata acum un an jumatate. Tot ce am facut a fost prin bunavointa Domnului, nu am cersit banii nimanui. Am facut o facultate si Domnul a ingaduit sa fiu angajat in depozit in Austria. Am avut colaborari cu tot felul de oameni, de la tigani pana la musulmani, insa niciunde nu am vazut asemenea nerusinare ca la fratele Iacob Soanca. Aleg sa il iert, sa isi tina cat doreste din bani dar postul asta va ramane sa vada si altii ca sa se fereasca, chiar daca eu voi mai trai sau nu, Domnul sa fie Judecatorul si EL sa dea fiecaruia dupa faptele sale !

Postări populare de pe acest blog

Mituri despre alimente - dr. Mihaela Bilic

Rezolutia ecranului se masoara in