intrebari si raspunsuri

Ca urmare a postarii pe site-ul comunitatii baptiste a articolului de aici prin care se anunță
Decizia Consiliului Uniunii referitor la accesarea fondurilor de la Stat care precizează:
Consiliul Uniunii a decis în şedinţa de la Comăneşti din 27 Octombrie 2009 că bisericile baptiste pot accesa fonduri din partea Statului pentru proiecte legate de implicarea bisericii în societate (activităţi sociale, educaţionale, etc) precum şi pentru construirea şi repararea clădirilor şi anexelor acestora care sunt proprietatea bisericilor şi a Cultului.
am primit pe email și răspunsul Președintelui Uniunii Baptiste din Romania ca urmare a întrebărilor apărute pe bloguri :
Nevoia de a lua o decizie fata de intepretarea acelui articol a aparut deoarece biserici din Uniunea Baptista au primit deja bani de cativa ani pentru diverse proiecte locale dar si pentru constructii si reparatii de cladiri. Banii au venit de la autoritatile locale si, mai rar, de la Guvern. Marea majoritate a acestor biserici sunt din vestul tarii unde numarul de credinciosi este mai mare si ma gandesc ca exista posibilitatea unei influente locale. In acelasi timp existau deja diferite scoli, licee, orfelinate baptiste care erau finantate de la Stat de multi ani precum si constructiile multor biserici ridicate pe terenuri concesionate de la Stat. Situatia reala este deci una complexa si ea a existat inca dinaintea adoptarii acelui articol. Uniunea Baptista nu a solicitat fonduri si nici Comunitatile zonale (dupa stiinta mea) ci doar biserici locale si alte organizatii implicate in slujire sociala.

Pentru ca raspunsul solicitat sa nu vina numai din partea Conducerii Cultului, am solicitat comunitatilor zonale sa discute problema cu pastorii pentru a clarifica cum inteleg bisericile locale articolul respectiv, mai ales ca unele din acestea au fost cele care au solicitat fonduri si nu Uniunea Baptista. Statutul Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste trebuie sa reprezinte toate bisericile din Uniune si se pare ca cele care au primit deja finantari au inteles ca acest lucru este posibil. In urma discutiilor avute, mai multe Comunitati din tara au trimis adrese scrise in care se prezinta clar ca bisericile din acele comunitati au inteles Statutul in sensul deciziei care a fost luata de Consiliul Uniunii la Comanesti.

Consiliul Uniunii s-a intalnit, a discutat si a votat decizia respectiva. Personal m-am rugat pentru calauzirea Domnul in aceasta problema si am vazut aceasta calauzire in raspunsul dat de fratietate prin discutiile avute la nivel de comunitati zonale, prin discutiile din Consiliul Uniunii si prin votul final.

Sper ca raspunsul meu sa clarifice nelamuririle avute.

Cu preturie frateasca,

Otniel Bunaciu
Presedinte Uniunea Baptista din Romania

Later edit:
e ciudat cum a ajuns la mine răspunsul ?
Am luat atitudine, nu m-am plâns doar pe blog și am așteptat să vină reacțiile.












[sursa imaginii: patratosu]

Comentarii

  1. draga Mihai,

    Nu inteleg din articol de unde ai raspunsul fr. Bunaciu. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai,

    răspunsul fratelui Oti este oficial sau privat?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Alexandru - sa spunem ca am tras niste sfori ;)

    @ambasador
    raspunsul il consider :
    - oficial pentru ca vine din partea presedintelui UBR
    - public pentru ca aceasta problema a fost pusa in blogosfera

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să respectați regulile de bun simț. Mulțumesc.

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

raspunsuri conquiztador