Lumea nu se schimbă



Dorim să avem un sistem global ce supraveghează totul sub o singură autoritate. Asta ne mai rămâne de făcut după ce am ales să avem un președinte. Visăm să avem un guvern ce coordonează economia mondială.

La început, oamenii erau conduși de un singur conducător, ce deținea o armată. Țara cu cele mai multe bătălii câștigate strângea birurile iar locuitorii ei o duceau bine. Legea junglei guverna, iar gena egoistă ["Selfish gene"] supraviețuia și deținea confortul sporit. Tag-urile folosite erau: sabie, luptă, mușchi.

Astăzi plătim aceleași biruri, iar nedreptățile nu au încetat. Corupția e tot în floare, șpaga e la ea acasă și condamnările sunt la fel. Dar, cum am evoluat ? Ce s-a schimbat în tot acest timp ? Pentru ce cauză bună sau schimbare au murit toti acei oameni de la revoluții sau războaie ? Într-adevăr, în prezent există o mai bună centralizare și fiecare nedreptate se poate pedepsi cât mai concret, per persoană și nu pe trib ca pe vremuri. Astăzi individul plătește greșeala proprie veți spune, dar uite că la criza de astăzi pentru greșeala unor bancheri plătesc acei oameni care merg în fiecare zi la servici, zi de zi și încearcă să-și câștige pâinea prin sudoarea frunții lor. Oameni din întreaga lume. Aceleași nedreptăți guvernate de foame de bani și de putere. Aceeași oameni cumpărați, ce-și încalcă principiile pentru o hârtie cu care își poate asigura un confort mai bun. Zi de zi, în jurul nostru vedem astfel de lucruri. Iar principala diferențiere între noi [chit că avem același tipar: nas, urechi, picioare] sunt banii, puterea.

o astfel de nedreptate, bazată pe fapte reale e prezentată în filmul BorderTown.

Nu putem scăpa de astfel de oameni lipsiți de moralitate, dar putem lupta pentru a nu ne păta și noi cu sângele nevinovat generat de nedreptățile lumii.

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador