Profesorii - problema tuturor

Dragi profesori, nu mai veniţi la şcoală, nu avem ce face, nu vă mai putem plăti.

Aşa sună replica atotputernicului guvern după ce şi-a bătut joc în ultimul hal de sclavii săi.
Îi compătimesc pe săracii şcoliţi. Odată, pe vremuri erau şi ei undeva sus.

Astăzi, pe lângă faptul că ministerul :
- nu le asigură protecţia înaintea tiranilor care cu fiecare zi ce trece arată tot mai mult lipsa bunului simţ guvernat de cei şapte ani de acasă
- sunt scuipaţi în public de la Tăriceanu încoace şi minţiţi în ultimul hal : ba e mărirea, ba nu e

Noroc că n-am ales să mă fac profesor, cu toate că nu am fost aşa departe pentru că era vai de mine. Contractul lor e bazat pe nişte articole care se respectă doar când vrea preaFericitul guvern.
Şi presa tot pe săracii profesori. Ba că au concedii prea mari, ba că lucrează prea puţin şi nu-şi fac treaba, etc. Oameni buni, faceţi-le concediile mai mici, daţi-le de lucru mai mult, dar fiţi oameni cu ei. Adică: respectaţi orele de examinare [un examen a durat şi 24 de ore, au leşinat săracii ca să prindă un post la cucuveaua din deal], respectaţi ziua de plată, respectaţi contractul făcut, etc.

Au făcut şi ei, majoritatea o facultate şi au sperat că ăsta e drumul spre succes. Dar de multe ori a te dedica cu totul unei pasiuni mai ales una în învăţământ nu e una bănoasă. Sărac a fost şi Eminescu iar omenirea probabil nu s-a putut ridica la valoarea sa pentru a-i înţelege operele. Dar să fim serioşi, se câştigă mult mai bine din cd-uri cu manele decât din cititul cărţilor. Cine mai citeşte astăzi altceva decât canCan şi libertatea ? Manelele, vedetele porno şi otv-ul prinde nu numai în ţara asta. Iar cei care oferă o educaţie copiilor noştri sunt primii daţi afară şi cărora li se taie salariul. Bravooo preaMărite guvern. Şi ne mai întrebăm de ce plătim milioane de euro pentru publicitatea României pe Eurosport.

Iar dintre cei 1 milion şi ceva de bugetari în ei daţi primii, profesorii sunt de vină. Tăiaţi-le leafa.

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador