Vrei să pleci din țară ?

Sighişoara 

Motive pentru care se merită să pleci din țară :


Tiganii
Din pacate in romania e lipsa clara de bun simt. si asta tocmai din cauza ca romanashii nostri ii vad pe tigani cum se comporta.
De fapt singurul lucru care se fura [ca meserie] in tara asta e lipsa de bun simt.
Mai nou s-au mutat niste tigani intr-o casa la vreo 50m de mine. Totul e o veselie acolo, de dimineata pana seara merg manelele si urla se cearta nici in telenovele nu vezi asa ceva. Iar seara isi scot scaunele si ies in fata portii la taclale sa vezi atunci ce e. N-am nimic cu ei, dar de la o posta se vede ca n-au cei 7 ani de-acasa. Bun simt, sau bunele maniere nici nu se pun in discutie. Si se mai plang de discriminare.
Pai daca mergi prin strainatate si vezi ce lucra, la fiecare coltz de strada vezi oameni maturi apti de lucru care iti cer un euro.
Nu doar tiganii ma fac sa ma gandesc sa plec.

Autoritatile
Pai dupa ce isi bat joc de inima tarii, adica noi toti, angajati, pensionari, bugetari nici nu-si fac treaba. De ex. politistii, ce fac toata ziua nu stiu dar cand mergi la ei sa reclami ceva parca nici nu te baga in seama, parca sunt prea ocupati [ei stiu cu ce]. In plus ei ar trebui sa contrabalanseze lipsa de bun simt celor care nu o au. Pai le reclami ca astia fac galagie si nu fac nimic. Nu aplica legea. Apoi vine adevarata problema [pestele se impute de la cap] : pai nici legea nu e facuta cum trebuie [au facut acum noul cod si sper sa intre in vigoare cat mai repede]. Apoi increderea in acei "smecheri" ce ne conduc a ajuns la limita absurdului. Isi bat joc de noi si uite de ex. Tariceanu ce a facut de la +8 crestere economica a dus tara de rapa pt ca stia ca va veni recesiunea la -8. Dar pe el il doare undeva, se cara cu porshe-ul si traieste linistit grecul. Si din pacate lipsa asta de respect a autoritatilor fata de clientii lor [noi contribuabilii, cei care-i platim] se rasfrange asupra firmelor private care sunt tratate la fel, apoi din cauza firmelor noi clientii lor. Si uite asa se formeaza un ciclu al nepasarii.

Preturile
Toate statisticile spun ca suntem codasi. Daca exista tari unde se castiga mai bine si unde poti lucra pe bani mai multi adica unde iti poti permite sa traiesti mai bine de ce sa mai stai aici ? khris a scris mai multe despre raportul dintre cheltuielile din România și cele din afară aici, și aici.

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador