Concurs interesant prezentat pe Libertatea

Citind Libertatea astăzi am dat peste un banner.
Suna cam așa:
"Câștigați până la 10.000 lei completând sudoku." wow
Dau click pe acest banner și surpriză, arată o serie de oameni care au câștigat de la 10.000 în sus. Și nu erau puțini. Unul a luat și 50.000. Yeah wright.
Sunt curios dacă există o corespondență între numele acestora [la un search pe google am găsit o profesoară, dar fără poză], pozele atașate [probabil fosti câștigători] cât și premiul câștigat prin acest concurs.
Caut condițiile de participare la acest concurs, și regulamentul. Nicăieri.
Completez acel joc tip sudoku în 1 min. și apare fereastra mult așteptată.
Iată condițiile de participare :

Chestia interesantă legată de ultima frază. Adică nu contează dacă ai citit sau nu acești termeni, înseamnă automat că i-ai acceptat. Și nu spune nimic despre desfășurarea concursului, data tragerii la sorți, nimic.
Și toate informațiile pe care le introduci pentru a putea fi asociat la acest așa zis "concurs":
 
Aici e interesant că trebuie să stai la bloc orice ar fi. Chiar dacă nu locuiești la bloc trebuie să introduci ceva pe acel câmp. Iar la așa zisa revendicare a premiului va fi o problemă pentru tine aceste date. Parcă văd că te întreabă, cum de ai introdus 0 la etaj. Participare Invalidă.
Uitându-mă la drepturile de copiere de pe site-ul Libertatea observ următoarele:
Probabil ar fi bine să le amintesc că suntem în 2009.
Dar, nici o adresă de mail pentru cel mai tare ziar online. Păcat.

Acum, acest ziar nu investighează ce bannere adaugă pe site ?
Pentru că acest tip de concurs se folosește ca paravan pentru acumularea de informații de la oameni pentru a trimite apoi spam pe mail, mobil sau în poștă. Și cu siguranță nu primești un premiu de 10.000

Am participat la câteva concursuri asemănătoare și știu ce vorbesc.
Am primit mailuri de tip spam de la toți necunoscuții. Faceți un test și adăugați o adresă pe care nu ați mai folosit-o până acum și veți vedea că așa e. Am primit și spam pe telefon, tot felul de oferte și concursuri frauduloase trimise chiar dimineața pe la ora 2.

Aveți grijă cu astfel de concursuri și citiți bine termenii și condițiile de desfășurare.
Dacă acestea nu există sau sunt foarte sumare atunci mai bine renunțați pentru a nu avea mai târziu bătai de cap. Și nu dați CNP-ul vostru chiar dacă premiul e o casă.

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador