Previziuni de creştere a dolarului ?

Citind articolul de aici mi-am dat seama că regulile generale ale comerţului nu sunt aplicabile şi monedelor locale cum ar fi USD.

De ce ar creşte dolarul din acest moment ?
- Trichet a sugerat Americii să readucă la normal nivelul USD pentru că din cauza deprecierii în raport cu EURo [a ajuns să depăşească raportul 1,5] vor exista turbulenţe pe piaţa Europei [mărfurile din Europa vor fi mai scumpe decât cele din SUA]
- Nivelul monedei unei ţări reprezintă bunăstarea economică a acelei tări - în ultimul trimestru statisticile spun că SUA a avut creştere de 3,5% - e un lucru bun, dar asta datorită programului rabla care a luat sfârşit acum. Suntem cu toţii curioşi care vor fi cauzele creşterii aşteptate pe trimestrul în curs, dacă vor exista.
- Florin în articolul amintit spune că din moment ce nu mai există oameni interesaţi de "produsul" USD [china a schimbat dolarii in aur iar europenii in euro] atunci acest produs va avea o valoare pe piaţă crescută în viitor. Dar nu putem compara dolarul cu imobiliarele sau creditele. Probabil doar americanii vor mai paria pe dolar pentru că n-au de ales. Eu văd produsul dolar ca un produs ce in anii de glorie '90-'08 a crescut global foarte mult iar acum şi-a revenit la normal. Nu mai prezintă interes din moment ce lumea şi-a dat seama că cu cât Banca Naţională tipăreşte mai mulţi bani cu atât acea bancnota îşi pierde valoarea.

De ce aş mai paria pe dolar când aurul creşte ? când petrolul nu se mai exprimă în dolari ? când datoria publică a Americii e colosală şi economia nu dă şanse de revenire ? Probabil va începe să crească la un moment dat, dar nu acum. Va creşte odată cu încrederea câştigată !

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador