Profitul

Cel rău dobândeşte un câştig înşelător, dar cel ce seamănă neprihănirea are o adevărată plată.

De câte ori am văzut oameni bogați care o duc bine și trăiesc într-un confort de invidiat. Ba chiar consumă pentru cumpărăturile pe care le fac chiar și zeci de milioane de euro - un fleac: un yaht, avion personal.

Unii sunt oameni de caracter care lucrează o viață-ntreagă pentru această avere, și asta vor avea în viața de aici. Căci ceea ce semănăm, aia și culegem. Dar majoritatea au obținut acel profit prin mijloace nu tocmai curate. Însă la ce-i este de folos unui om să câștige întreaga lume și tot ceea ce e în ea dar să-și piardă sufletul?

Iar tu, care ai ales o cale nebătătorită de mulți ești de multe ori de râsul lumii. Ești luat de fraier pentru că ai decis să fii în tot ceea ce ești al Său. Ai ales calea asta nu pentru foloasele pe care le obții, căci nu sunt, ba mai mult, se cere ca toată ființa ta, puterea și energia ta să fie la dispoziția Sa. Nu e un lucru ușor. Dar știi de ce L-ai ales. Pentru că adevărata plată, adevăratul profit e cel care nu piere și nu-l mănâncă moliile sau nu putrezește, ori nu ruginește. Căci :
Aurul şi argintul vostru au ruginit; şi rugina lor va fi o dovadă împotriva voastră: ca focul are să vă mănânce carnea! V-aţi strâns comori în zilele din urmă!
Pe de altă parte, creștinul e harnic pentru că toate lucrurile mâinilor sale duc la bun sfârșit. Și trebuie să lucreze pentru a putea pune pe masă pentru familia sa pâinea cea de fiecare zi:
Oriunde se munceşte este şi câştig, dar oriunde numai se vorbeşte, este lipsă.
Lake Te Anau taken at night, just outside town...Image via Wikipedia

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador