Dumnezeu e mort ?

Fără prea mult efort, omul, trage o concluzie.
"Nu există dumnezeu !" sau: "dumnezeu e mort"
Gata, s-a uitat în jur și a spus că el, gânditorul, nu vede nimic superior. Că nu are Creator.
Tot respectul pentru concluzia personală, dar nu da în cap altora care privesc mai adânc lucrurile.
Sunt miliarde de ani unde putem căuta și un sistem solar [nu unicul] destul de mare pentru capacitatea noastră, apoi prin arheologie săpăm și descoperim.
Un minus ar fi și mijloacele pe care le folosim. Există întrebări fără răspuns cu privire la o lume spirituală, nematerială de la extratereștrii până la fantome și spirite. Ce mijloace materiale cu care știința poate măsura vom folosi pentru depistarea și explicarea acestor fenomene [cum putem măsura dragostea, gândul] ?
Ei și uite așa vedem că din toți dumnezeii care au avut legături vreodată cu Terra și gândirea umană există doar Alah, Dumnezeu și Budha care după mulțimea adepților și a impactului asupra societății, merită cercetați. Au fost mulți excroci, care întărâtau poporul, dar după moartea lor odată cu ei a murit și Lucrarea lor. Doar unul a înviat și a avut un impact asupra apropiaților așa de mare încât toată lumea a aflat despre EL. Până și istoria a fost împărțită în funcție de apariția Sa. Merită cercetat din moment ce de-a lungul veacurilor oamenii au preferat să-și dea viața pentru EL. Iar lucrarea Sa nu spune decât Adevărul: că fiecare instituție umană e sortită greșelii.

E mai simplu să spui că omul: vine din nimic, iar prin nimic ajunge spre nimic. Dar e greu să aplici pentru că vezi codul infiltrat în fiecare proces: gravitație, mișcare de rotație, creșterea și nașterea unui copil, etc. Toți ascultă de niște legi puse deja acolo.

Un creator nu are obligația:
- să facă toate creațiile la fel
- să dea viața veșnică tuturor oamenilor
- să-i placă pe toți oamenii la fel

Pinnacle Mountain sunsetImage by photogg19 via Flickr




pentru originea vieții avem două soluții:
- cea creaționistă - amintită de tine
- sau Big Bang-ul: o forță într-un punct, în condiții favorabile produce o explozie care pune într-un mod miraculos planetele în sistemul nostru solar exact pe liniile perfecte astfel încât forțele să fie perfecte și să creeze sistemul închis de acum. Ciudat că fiecare planetă e diferită. Și ciudat că teoria pornește de la premisa existenței unei forțe de la care se pornește totul și a unui mediu perfect pentru producerea exploziei. Sunt mai multe ciudățenii și "miracole" dar sublinierea ar fi că n-are nici o legătură cu teoria evoluționistă care explică evoluția [amintită de tine] abia când avem alt mediu favorabil.  



dar nu poti spune ca toate sunt false toate poveștile/relatările existente în istorie !
nu ma astept sa intelegi. ai primit in brate o teorie pe gustul tau. poti merge la muzee sa strangi in brate oasele dinozaurilor si sa te bucuri.
daca te definesti un om firesc, care nu doreste sa se uite dincolo de lumea materiala asta si primesti: o realitate materiala. esti stapan peste ea si esti liber sa o limitezi cat doresti. Daca din nimic ai venit, si prin nimic mergi spre nimic atunci eu iti sunt nimic si-mi pierd vremea aiurea. Dar daca fărâma aia din tine strigă uneori: DAR DACĂ ... atunci ar trebui să încerci măcar să privești dintr-o altă perspectivă lucrurile. S-ar putea să fii uimit ... [continuare]

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

incompetentii de la eMAG au organizat un concurs