Dumnezeu exista ?

Pentru că a rânduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L-a înviat din morţi.
Mai întâi ar trebui să definim termenul:
a exista = A fi, a se afla, a se găsi în realitate; a trăi, a se manifesta.

Dumnezeu există/se manifestă prin oamenii Lui.
Dumnezeu e Duh. Forțele spirituale există într-o realitate imaterială pe care își bazează existența realitatea materială.
Adică ceea ce percepe un om firesc e doar o parte a realității. Eu nu te oblig să îți deschizi orizontul pentru că un om firesc nu poate percepe lucrurile astea. Le consideră o nebunie. Dacă el nu poate pipăi cu mâinile și vedea cu ochii sau auzi cu urechile, mirosul, nu poate merge mai departe. Se autolimitează. Îți respect decizia, dar poți lua în considerare măcar urmele rămase în această realitate materială, prea evidente: î.Hr/d.Hr

Explic puțin această dependență a materiei de spiritualitate:
- un om ce cunoaște mai adânc relația între credință, puterea Duhului și Dumnezeu - așa cum a fost Isus - poate reinstaura în trupul bolnav acea ordine: sănătatea, la fel cum în Universul nostru se regăsește aceeași ordine. Sunt curios de cât timp spui că planetele se mișcă așa. Și-au găsit ele echilibrul cândva ? La fel cum în corpul nostru există acest echilibru.
- creaționiștii susțin că o forță supremă a pus legi pentru a susține acest echilibru. Aceste legi existau dintodeauna ? Codul genetic văzut în procesul creșterii unui făt în burtica mamei. Era dintodeauna acolo ?

Respect decizia ta dacă nu vrei să mergi dincolo de gardul grădinii tale. Nu vreau să-ți impun nimic. Poți țipa în gura mare că nu L-ai găsit pe Dumnezeu în tine, în casa ta sau realitatea ta. Poți ignora orice dovadă văzută în realitatea materială [grădina ta, realitatea ta] pentru că fiecare te duce la un singur gând: "dar dacă?". Iar dacă astăzi îți bazezi așa de mult realitatea pe ceea ce vezi ce vei face când îți vei pierde vederea. Sau simțul tactil, auzul, mirosul. N-ai cum să-L vezi pe EL dacă ești așa îngâmfat în inima ta. Recunoaște că e ceva mai mult decât atât și e primul pas înspre EL. Dar uneori dacă nu vrei, nu ți-e dat acum. EL n-are nevoie de tine, tu ai nevoie de EL.

Church – Iglesia de San Pablo, Valladolid HDRImage by marcp_dmoz via Flickr

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

incompetentii de la eMAG au organizat un concurs