pentru produse scad preturile data de 23 fiecare luna

Complexitatea şi perfecţiunea celulei

Structura unei celule este la fel de complexă şi splendidă ca cea a linei metropole pline de viaţă. Această imagine uluitoare a celulei a fost obţinută prin vizualizarea ei cu ajutorul microscopului electronic.

Nucleul celulei conţine lanţurile de ADN, care la om au o lungime de 1,5 m. Acestea au structură spiralată, asemănându-se cu o scară ale cărei trepte conţin peste cinci miliarde de coduri genetice. Acest număr (5.000.000.000) este echivalent cu numărul de litere conţinut de 1000 de seturi complete de enciclopedii. Este mai mare şi decât populaţia actuală a globului. Imaginează-ţi! Şi toate acestea se găsesc în nucleul unei celule care de-abia poate fi văzută cu microscopul optic. Prin urmare, este evident că e imposibil ca măcar o singură celulă să fi evoluat sau să fi apărut din pură întâmplare.

Tot astfel, creierul tău este alcătuit din 14 miliarde de celule nervoase şi fiecare din ele este mai complexă şi mai splendidă decât orice computer electronic.

Mai mult decât atât, toate aceste celule lucrează în armonie şi în strânsă interdependenţă. Cu adevărat, creierul tău este un organ extraordinar!

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador