Puterea marturiei oamenilor

Cati ani ai ?


un copil de 14 ani are incredere in afirmatiile mamei sale, a tatalui legat de nasterea sa. cati ani ai tu ? nu te bazezi pe cel putin un om ? cum poti demonstra ca nu ai mai mult, sau mai putin ? telenovele. exista destule scenarii legate de aceasta: -tatal a murit, a ramas doar mama care ti-a zis ca te-ai nascut pe 1 ian. 2000 si tu o crezi


Parintii tai sunt cei adevarati ?
trasaturile tale pot confirma lucrul asta, dar si mediul decide trasaturile acestea, la fel ca multi alti factori tot trebuie sa ai incredere in spusele cel putin al unui om pentru asta cand erai mic nu stiai nimic, nu-ti pasa atata timp cat cineva era langa tine ... (chiar daca nu era mama tu o considerai mama tocmai pentru faptul ca era acolo)


Ce vreau sa spun cu asta ?
In orice lucru trebuie sa ai incredere in cel putin un om => certitudinea ca acel lucru e adevarat e mai mare cu cat sunt mai multe marturii care sa confirme acel lucru vor exista si marturii care sa spuna ca acel lucru nu e adevarat
in exemplele de mai sus nu s-au putut observa pentru ca nu doreste nimeni sa te contrazica in privinta acestor lucruri personale


De-a lungul vremii s-au adunat marturii care sa confirme existenta Lui Dumnezeu:
-in prezent le avem adunate de-a lungul a ~ 6.000 de ani in Biblie, sunt marturiile a zeci de oameni
-dar acestea au fost scrise pentru a nu uita poporul - adica marturiile a mii de oameni sunt concentrate asupra unui lucru (ex: minunea cu painile a Lui Isus, cutremurul de pe muntele Sinai-legile)
-si in plus sunt marturiile din toate timpurile a oamenilor care au crezut in aceste marturii (au avut incredere in cel putin un om)

azi sunt 2 miliarde de oameni care cred in Dumnezeu, in invierea lui Hristos si zilnic isi inalta gandurile spre cer printr-o rugaciune, sunt unii marturii vii ale pocaintei traind in ei standardele Scripturii

Cate marturii ai pentru a crede ca te-ai nascut pe data de 1 ian 2000 ?
Cate marturii ai pentru a crede ca parintii tai actuali sunt cei adevarati (cei ce te-au conceput) ?

Cate marturii ai pentru a crede ca Dumnezeu exista ? Daca zici ca nu ai, uita-te in jur ... eu sunt doar unul dintre ei.

Sunt mai multe marturiile care contesta existenta Lui Dumnezeu ? Cum era privit Einstein cand a prezentat pentru prima data revolutionara sa teorie a relativitatii ? Sau atunci cand cineva spunea ca pamantul e rotund ? (se stia ca era plat pe atunci) Acele teoreme, demonstratii erau adevarate pentru vremurile de atunci. Vin altele care vor intari sau nega aceste teoreme. De-a lungul vietii am observat ca a avea incredere (credinta) in lucruri/teoreme/demonstratii facute de om e mai "nebunesc" decat a avea incredere (credinta) in Dumnezeu ! Caci a gresi e omeneste !

Acestea sunt doar marturiile oamenilor, mai exista si marturiile descoperirilor, a profetiilor implinite, a istoriei, a geografiei, etc, a naturii, a sufletului viu din tine, care confirma acelasi lucru: Dumnezeu exista !

www-crestintotal-ro-854

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari