Asus SonicMaster – The Power of Sound

Din punct de vedere fiziologic, sunetul constituie senzația produsă asupra organului auditiv de către vibrațiile materiale ale corpurilor și transmise pe calea undelor acustice. Urechea umană este sensibilă la vibrații ale aerului cu frecvențe între 20 Hz și 20 kHz, cu un maxim de sensibilitate auditivă în jur de 3500 Hz. Acest interval depinde mult de amplitudinea vibrației și de vârsta și starea de sănătate a individului. Sub amplitudinea de 20 μPa vibrațiile nu mai pot fi percepute. Odată cu vârsta intervalul de sensibilitate se micșorează, în special frecvențele înalte devin inaudibile.

Din punct de vedere fizic, sunetul are o definiție mai largă, el nefiind legat de senzația auditivă: orice perturbație (energie mecanică) propagată printr-un mediu material sub forma unei unde se numește sunet. În această definiție se includ și vibrații la frecvențe din afara domeniului de sensibilitate al urechii: infrasunete (sub 20 Hz) și ultrasunete (peste 20 kHz).

 

2010_12_03_01_56_000

 

Un caz particular de sunet este zgomotul, care se remarcă prin lipsa obiectivă sau subiectivă a unei încărcături informaționale. Zgomotul deranjează fie prin senzația neplăcută pe care o produce, fie prin efectul negativ asupra transmiterii de informație. Orice zgomot poate fi perceput ca sunet util dacă i se atribuie o valoare informațională.

Din punct de vedere muzical (sau estetic), sunetul este o entitate caracterizată de patru atribute: înălțime, durată, intensitate și timbru. Înălțimii îi corespunde frecvența (măsurată în Hz). Intensității îi corespunde nivelul de intensitate sonoră (măsurat în dB).

 

SonicMaster

Asus împreună cu o echipă de profesioniști de renume mondial - Bang & Olufsen ICEPower - au creat un standard numit SonicMaster (probabil sună atât de simplu însă încorporează o serie de concepte complexe) înainte de a se apuca de noua generație de notebook-uri multimedia.

 

2010_12_03_01_54_000

 

Ce înseamnă asta ? un standard ?

Păi băieții ăștia s-au gândit să facă acest standard cum e USB-ul pentru cabluri. Adică știi că poți conecta orice cablu sau dispozitiv periferic care deține acest standard la orice calculator care are USB. Ei, așa e și aici: orice notebook care poartă sigla SonicMaster îți va oferi o experiență acustică pe care nu o vei uita așa ușor. Și asta nu e tot.

 

Secretele acestei tehnologii !

Probabil veți fi curioși să vedeți cum poate ASUS să fie diferit față de ceilalți pentru că nu-i așa, există o luptă crâncenă pentru locul 1 ? Cum vor putea acești oameni să redea un sunet extraordinar, nemaiîntâlnit până acum ? Sau cum vor face ca acest sunet să fie redat la o calitate de invidiat chiar și de concurență ?

Soluția găsită a fost: Separarea elementelor din coloana sonoră ! Adică puritatea sunetului. Au testat și despicat firu-n șapte și au reușit. 

 

Sunetul e peste tot

Atunci când copilul mic se uită-n jur să găsească sursa producerii zgomotului pe care l-a auzit anterior înseamnă că a perceput ceva cu simțul auzului. Și încâ din burta mamei auzim sunete care ne influențează starea noastră emoțională iar vocea mamei e atât de grăitoare pentru micuțul din burtică. Iar când se aude o bubuitură și nu știe de unde e, imediat vrea să știe ce a produs acel sunet. La un moment dat nici nu realizăm când întoarcem capul în zona producerii zgomotului pentur că ne intră în reflex, ne obișnuim, intră în conștientul nostru și reacționăm involuntar. Dar stați să vedeți cât de greu e să nu auzi. Surdo-muții sunt cei mai în măsură să ne spună cât de greu se trăiește fără. Doar atunci când nu-l mai ai realizezi cât de important este. De aceea, sunetul ne înconjoară și e important să determinăm locul de unde provine pentru a oferi o experiență acustică cât mai fidelă și mai naturală.

 

De ce SonicMaster ?

Pentru că ține cont și acordă o grijă deosebită tuturor acestor aspecte. Realizatorii săi țin cont și de faptul că:

  • cele mai bune sisteme acustice sunt calibrate pe voci de excepție
  • fiecare instrument are timbrul lui
  • cele mai fine inflexiuni transmit stări emoționale delicate
  • un sistem acustic de calitate trebuie să redea cu acuratețe ceea ce instrumentele specializate redau pe game foarte bine definite

Pentru că SonicMaster aduce sunetului o veridicitate unică redând cu până la patru octave mai mult decât laptopurile obișnuite. Lămuriți-vă și singuri:

 

 

Laptopurile ASUS N Series (N43, N53, N73) şi ASUS NX beneficiază de această tehnologie:

  • și anume au un Codec performant
  • un amplificator puternic
  • camere de rezonanţă mai largi
  • difuzoare cu 60% mai mari

 2010_12_03_02_58_000

ps: superBlog 2010

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari