Laptop Asus U Bamboo ecologic

Oare cine se mai gândește la ecologie în ultimul timp ? Cine se mai gândește la calitatea aerului pe care-l respiră copii copiilor noștri sau la stratul de ozon care se rarefiază tot mai mult pe măsura defrișării pădurilor. Cui îi mai pasă că anotimpurile și-au schimbat mersul bun al lucrurilor datorită lucrurilor mărunte pe care omul le face zilnic. Se mai gândește cineva la poluarea fabricilor și uzinelor ? Vedem că în ultimul timp se pune o taxă colosală pe mașinile care poluează, vechi care nu au implementat un sistem de ultimă generație. Vedem că viitorul e al produselor ecologice și doar acestea prosperă. Pentru că ne pasă.

Tocmai de aceea vă prezint un laptop pentru cei preocupați de mediul înconjurător, de ultimă generație: Asus U Bamboo. De ce pentru pasionații de mediu înconjurător ? Nu pentru că e pus după numele unei renumite discoteci ci pentru că acest model are un sfert din carcasă făcută din lemn de bambus.

2010_11_28_14_38_000

Dar ce treabă are bambusul cu laptopurile te întrebi ? Înlocuirea plasticului cu bambusul e ceva inovator. Pentru că bambusul crește cu 60cm pe zi și e biodegradabil, deci e foarte ecologic folosirea ca material. E mult mai ușor de reciclat și personalizat pentru că nu vei găsi niciodată două laptopuri care sa arate absolut identic. Pe lângă asta si inima lui – procesorul - este de ecologist. Pentru că procesoarele moderne ii permit sa utilizeze extrem de eficient energia, și să mărească durata intre doua încărcări din memoria principală (random access memory) în regiștrii procesorului și invers. Bamboo urăște toxicitatea și produsele toxice și a renunțat la peste 32 peste lista impusa de specificațiile RoHS.

Laptopul are și următoarele caracteristici:

14 ColorShine HD (1366x768) LCD, Intel® CoreTM i3-370M (2.4 GHz, cache 3 MB, FSB 2500 MHz), 2+1 GB DDR3 (1066 MHz), 320 GB 5400 rpm, NVIDIA GeForce G310M (1 GB GDDR3), Gigabit, b/g/n, DVD-SM, 0.3 MP, Express Gate, 2 yw pick-up&return.

 

ps: superBlog 2010

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari