eMAG.ro devine site-ul românesc cu cea mai mare audienta

Apă de ploaie. O chestie de imagine.
Conform ipotezei spre comparație as avea:
- loc 526 [sursa] cu
- față de eMAG, loc 11 in Alexa și 1,7 mil vizitatori unici
E o aberație să spui că eMAG e cel mai vizitat site din România bazându-te pe statisticile Alexa:
  • uitându-ne la SATI.ro vedem că e pe locul 7, după hi5, softpedia, trilulilu, libertatea, cancan și gsp dacă le-am lua de bune informațiile cu privire la nr de vizitatori unici și pe locul 20 după nr. de vizite. Pentru domnul Radu Apostolescu și echipa sa locurile 7 și 20 sunt totuna cu nr 1. Părerea mea e că dacă aveau cu ce, se lăudau cu SATI. N-ai cu ce, aduci în discuție Alexa.
  • conform trafic.ro lucrurile stau așa: loc 8 vizitatori unici și 3 după vizite însă luând în considerare declinul trafic.ro din ultimul timp nici nu ar mai trebui adus în discuție. l-am pus ca o alternativă că asta a și rămas, de altfel.
De fapt, ce spune studiul respectiv e că x % (zic sub 10%) din vizitatorii siteului eMAG au intrat în ultimul timp mai mult pe eMAG.ro decât pe alte siteuri. E și normal să fie pe locul 11 pentru că toți oamenii ăștia care aveau instalat widgetul Alexa pe calculatorul lor mai întâi intrau pe google, blogger, yahoo, youtube, facebook, hi5, twitter, wikipedia și wordpress înainte să voteze la concursul Rețeaua.
Chiar e important topul Alexa ?
Alexa stats are interesting, but don't sweat them!
The whole Alexa concept sucks!
Ce reacție ați avea dacă m-aș lăuda cu widgetul acesta așa cum au făcut ei prin acest articol:



This website is worth


What is your website worth?
000
Fără trafic nu există vânzări !
Însă de la șmecheria super mediatizată cu pierderi de 30.000 de euro (cică) datorită unor defecțiuni tehnice ale siteului, din cauza cărora vizitatorii și-au luat produse de 10 ori mai ieftine, uite că prind la public și toate posturile de televiziune le-au făcut reclamă. Cine știe câți visători stau noaptea pe site în speranța unei noi defecțiuni. E mai bine decât la moaștele preaCuvioasei, nu ?

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Cazul Pustan