Dansul inchinare crestina sau poticnire ?

Un comentariu la acest articol mi-a atras atenția:

Sa stii Fr. Daniel ca negrii sunt mai naturali si mai sincer decat romanii crispati !
Credeti ca in fixismul doctrinelor locuieste sfintenia ?
Une este prea mult legalism este si multa judecata !
Sa stii ca fratii indoctrinati in spiritul Baptist isi ingramadesc o sumedenie de pacate in inima cand judeca pe cei care se simt liberi in Hristos !
Cand ve-ti invata sa traiti natural ? Cand ve-ti fi liberi in Hristos ?

Gal 5:13 Voi aţi fost chemaţi la libertate, fraţilor, dar nu folosiţi libertatea pentru fire, ci, în dragoste, slujiţi-vă unul pe altul.
1 Cor 8:9 Aveţi însă grijă ca nu cumva libertatea voastră să devină o pricină de poticnire pentru cei slabi. Căci dacă cineva te vede pe tine, care ai cunoştinţă, că mănânci în templul unui idol, oare conştiinţa lui slabă nu-l va încuraja să mănânce ceea ce este jertfit idolilor? Astfel, cel slab este distrus prin cunoaşterea ta, el, fratele pentru care a murit Cristos! Când păcătuieşti astfel împotriva fraţilor şi le răneşti conştiinţa, păcătuieşti împotriva lui Cristos.

 

m-am uitat la concert și sunt mai multe asemănări cu concertele sau discotecile celor fără Dumnezeu decât cele creștine. Dacă eu dansez ca lumea sau cânt pe melodii lumești și un frate mai slab mă vede și cade datorită libertății mele atunci am greșit. De remarcat că în lucrarea Domnului Isus cântarea nu a avut locul de cinste așa cum îl acordă unii astăzi, EL a pus mare accent pe rugăciunea de pe munte, predicarea Cuvântului și vindecarea rănilor iar apostolii pe frângerea pâinii, rugăciuni și predicarea Cuvântului. Astăzi, înțeleg că nici una din poruncile Domnului nu implică vreo referință la cântare și de aceea aș vrea să pun accentul pe lucrurile obligatorii pe care trebuie să le fac și să las la o parte pe cele opționale. Multă lume se plânge că închinarea în biserică nu e cum se dorește dar cum să te închini într-o biserică cu membrii în starea căldicel când majoritatea aleg confortul în detrimentul părtășiei adevărate (altruismului) așa cum spune Domnul Isus Însuși pentru biserica din Laodicea. Astăzi plângem că n-avem casă de zeci de mii de euro când Domnul a spus că mai degrabă ar intra prin urechile acului o cămilă decât un bogat în împărăția lui Dumnezeu. Pungi cerești nu pământești avem nevoie, să lucrăm pentru pâinea care ne dă viața veșnică nu pentru cea care se alterează. În loc să împlinim porunca Domnului (mergeți și faceți ucenici în toate colțurile lumii) ne plângem că nu se cântă sau nu se procedează cum dorim noi în biserică. La fel au pus accent fariseii pe zeciuiala din mărar în loc să pună accent pe lucrurile cu adevărat importante iar Domnul Isus le-a spus lucrul ăsta și nu le-a fost ușor urechilor, din contră încercau să-l prindă, să-l ucidă pentru că spunea adevărul.

2013-02-26 00 30 24

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador