Doctorul Mihaela Bilic vs Calin Marginean

Arată bine doctorița dar nu mă aștept să fie și superMegaInteligentă. Am mai văzut doctori care folosesc tot felul de termeni extraMegaComplecși ca să pară deștepți însă ei nu înțeleg că le vorbesc oamenilor și ar trebui să pară înțeleși, oricum unele măsuri din cele propovăduite de această femeie par de bun simț dar altele îi arată superficialitatea:

Regimul vegetarian este mai sanatos?
FALS. Legumele si cerealele nu contin toti aminoacizii esentiali, prin urmare, unele proteine ce au la baza acesti aminoacizi nu pot fi sintetizate. Regimul vegetarian duce si la o carenta de vitamine, mai ales cele din grupul B si vitaminele liposolubile A, D care se gasesc doar in produsele animale, ca sa nu mai vorbim de fier si zinc. Este recomandat, ca solutie de mijloc, regimul lacto-vegetarian pentru a putea asigura organismului toate principiile alimentare de baza.

Tind să cred că tipa e omnivoră și dă sfaturi ca să aibe ce mânca dar una e să trăiești și alta să vorbești, mă feresc de oamenii care doar spun că e bine să fii cumva și de fapt ei trăiesc altcumva, un exemplu ar fi doctorii care proclamă că e bine să nu fumezi ca să fii sănătos, să nu mănânci carne de porc și să nu fii sedentar când ei de-abia încap pe ușă cu țigara-n mână.

 

O altă dovadă e că întreaga ei activitate se rezumă la marketing, vinde o carte de numai 90 de lei, că doar asta promovează pe siteul propriu: http://doctorbilic.ro, are aproape 8.000 de fani și o carte gratuită (trăiesc dar mă abțin) cu prefață scrisă de cine alta, Mihaela Rădulescu care la ora la care a fost scrisă cartea era cineva, totuși e o decizie de marketing dar asta îmi spune mai mult să nu cumpăr cartea pentru că Răduleasca oricât de siliconată ar fi n-ar putea să-mi dea mie sfaturi cu privire la mâncare, chiar dacă aș fi o tânără doamnă obeză pentru că pur și simplu nu se poate.

 

Spre deosebire de această doamnă pe care sincer să spun nu mă interesează, n-o cunosc și nu știu ce face dar dă sfaturi cu privire la lucruri pe care probabil nu le trăiește, vă arăt un domn doctor care și-a făcut lucrarea de diplomă în hipertensiune & colesterol spre deosebire de doamna care a fost medic rezident în diabet & boli de nutriție, doctor care e vegetarian și o duce foarte bine: doctorul Călin Mărginean.  Tipul ăsta are o grămadă de video-uri gratis pe net cu prezentări în care spune clar ce și cum și explică foarte bine (semn că le știe). Îl recomand cu căldură pentru că în zilele astea sunt mulți doctori care cred că le știu pe toate dar puțini trăiesc ceea ce predică.

 

Voi ce preferați ? O doctoriță blondă, denumită nutriționista vedetelor care bag2013-02-06 14 23 31ă de toate în ea și îmi spune mie că soluția de mijloc ar fi regimul lacto-vegetarian dar nu-l trăiește (apoi îmi spune să mănânc crenvurști, mozzarella, conservă de carne de ton ca să slăbesc) și are ca motto: sănătatea are gust sau un doctor vegetarian care trăiește și face ceea ce spune altora să facă.

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari