Promovarea prin concursuri online

Un alt mod de promovare a afacerilor tale online o reprezinta promovarea prin concursuri. Organizezi un concurs, găsești prin casă un premiu și îl postezi pe pagina ta de facebook, twitter sau pe siteul propriu, pui o dată limită și un regulament și gata. Pentru fiecare în parte poți alege modalitatea de desfășurare a acestuia. De exemplu:

  • ca durată poți pune un deadline în timp sau like-uri la pagina ta de facebook, am vazut pe unii care spuneau că vor face extragerea când pagina lor va ajunge la 5.000 de like-uri sau atunci când se strâng 15 bloguri participante care scriu articole conform regulilor stabilite. Mai există concursuri mai complexe cum e superblog sau blogwars la care beneficiul sponsorilor e în funcție de numărul de participanți, cu cât sunt mai mulți cu atât au investit mai bine sponsorii.
  • ca premiu am văzut de la semne de carte la iPhone, mașină Toyota sau apartament, ba chiar și o insulă în Caraibe.
  • la regulament e important să specifici datele reale ale tale, nume personal sau firma, CUI, sediul sau numărul de telefon, email pentru a preciza cine va avea de suferit dacă acel concurs se consideră a fi o țeapă.
  • Modul de extragere a câștigătorului poate fi prin jurizare (atunci când tu împreună cu un juriu decideți cine va putea beneficia de premiu în funcție de anumite reguli pe care va trebui să pună accent participanții), prin tragere la sorți (și aici cel mai frecvent utilizat e sistemul oferit de siteul random.org), prin obținerea de voturi (de ex. cel care obține cele mai multe like-uri, tweet-uri sau puncte) sau prin cumpărare (atunci când aceste concursuri online devin promoții online).

La o căutare pe google după cuvintele cheie: Concursuri Online vom avea următoarele rezultate

2013-02-04 18 32 37

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari