Comentariu asupra Recenziei Cartii Surprins de Puterea Duhului de Jack Deere

UPDATE: cu toate că argumentele logice de mai jos stau în picioare, rămân la ideea că carismaticii sunt printre profeții falși prevestiți de Scriptură pe care ar trebui să-i evităm. Iar Jack Deere e printre ei. Dacă Duhul Sfânt se manifestă ciudat/diferit astăzi nu e pentru că baptiștii au o problemă ci pentru că s-ar putea să fie alt duh acolo. Un duh care poate chiar vindeca în chip extraordinar. O mișcare condusă de oameni fără roade care se dau Cristoși. Exact caracterizarea Bibliei pentru profeții vremurilor din urmă. Îi va rătăci pe mulți chiar și din cei aleși. Câștigă tot mai mult teren mișcarea carismatică iar Calea este strâmtă.

 

Recenzia o găsiți aici, e scrisă de Ioan8. Am trecut cu vederea peste unele lucruri mărunte și iau doar argumentele mai solide:

In teologia carismatica, crestinii pot fi posedati demonic. Aceasta este o erezie colosala. In Efeseni 1:13 se arata ca, credinciosul este pecetluit/sigilat (σφραγίζω) cu Duhul Sfant. In limbajul original, sensul este pecetluit, sigilat, dar avea si rolul unei semnaturi legale, aratind cine este propietarul.

Prin urmare, odată mântuit ești pentru totdeauna mântuit pentru că nu mai poți cădea datorită sigiliului. Și totuși Pavel scrie că în faptele lui vede că face ceea ce nu vrea să facă. Aceeași teorie carismatică am văzut-o și într-o predică a lui Iosif Țon când vorbea despre duhuri și am rămas surprins câte lucruri cunoaște omul acesta dar nu am putut decât să-i dau dreptate, nu pot să spun că încalcă principii ale Scripturii. Nu sunt o personalitate care să aibe autoritate dar atâta cât cunosc discern pentru mine la fel cum fiecare o face în dreptul său. Cred că un creștin care a fost odată aproape de Dumnezeu poate fi abătut de Satana să facă lucruri de care nu e conștient că sunt păcate din moment ce nu mai citește scriptura și nu mai practică ascultarea de îndemnurile Duhului. Evrei vorbește despre un astfel de om că mai bine nu se întorcea la Hristos ca apoi să calce în picioare jertfa Domnului. Așa cum vedem la Petru (chiar dacă n-avea Duhul atunci ci doar o revelație a Cuvântului [Tu ești Fiul lui Dumnezeu] și o relație cu Tatăl care i-a descoperit aceste lucruri) întreaga viață e o modelare a omului cu urcușuri și coborâșuri destinate să-l afișeze la final să arate ca Domnul Isus și chiar dacă Petru a căzut, Domnul Isus s-a rugat să nu cadă de tot ci după test să se ridice și să-i îmbărbăteze pe ceilalți. Astfel de teste sunt menite să ne cizeleze (în cazul lui Petru să scoată acea mândrie de a fi primul și de a se încrede în el) și să arătăm ca Hristos. Această mândrie își are rădăcina în cel rău și Domnul Isus i-a spus odată că gândurile sale nu sunt de la el ci de la satana atunci când Petru i-a sugerat Domnului să nu moară pe cruce. Vedem că și după primirea Duhului Sfânt au fost abateri (părtinitor, cu unii făcea un lucru dar cu alții nu) și Pavel a luat atitudine. Ioan Marcu a părăsit lucrarea ca mai apoi să se întoarcă și să fie bine primit de Pavel.

Acelasi verb este folosit in Apocalipsa 7:4,5 cind cei o suta patruzeci si patru de mii au fost pecetluiti de Dumnezeu. Va inchipuiti pe vreunul din Apocalipsa 7:4,5 sa fie posedat demonic? Dar in gindirea carismatica, orice este posibil.

Să înțelegem că Maria Magdalena (luca 8.2) n-are nici o șansă îmbrăcată în alb stând în picioare cu ramuri de finic în mână înaintea Mielului cu toate că Domnul Isus a scos duhuri necurate și erau oameni demonizați dvs spuneți că aceștia (care au avut nevoie de Doctorul Suprem și i-a vindecat) n-au șansă la împărăția lui Dumnezeu tocmai din cauza unui cuvânt folosit.

Dupa orice reguli in consilierea barbat-femeie unde se cunoaste din capul locului problematica specifica, un pastor sau consilier nu va atinge niciodata o femeie.

Maria Magdalena a fost cea din care Domnul a scos 7 demoni (luca 8.2), este femeia păcătoasă pe care o vedem că-i spală picioarele Domnului cu părul ei și cu lacrimile ei și I le sărută în casa lui Simon (luca 7.36) Dar un om astăzi e considerat eretic pentru că pune mâna pe umărul unei femei și în numele Domnului Isus îi scoate demonul din ea.

38 S-a ridicat şi, după ce a ieşit din sinagogă, S-a dus acasă la Simon. Soacra lui Simon era cuprinsă de febră mare şi ei L-au rugat pentru ea.

39 El S-a aplecat asupra ei, a mustrat febra, şi febra a lăsat-o, iar ea s-a ridicat imediat şi a început să le slujească. luca 4.38

La fel se putea spune despre Domnul Isus dacă ar fi să aplicăm aceeași gândire. De ce unii sunt eretici și alții nu când în fața aceluiași tip de persoană (păcătoasă) fac gesturi poate mai simple ?

A vindeca în numele Domnului Isus chiar dacă nu îi urmează pe apostoli este acceptat ?

38 Ioan I-a zis: – Învăţătorule, noi am văzut pe cineva care scotea demoni în Numele Tău şi l-am oprit, pentru că nu ne urma.

39 Isus i-a răspuns: – Nu-l opriţi, căci nu este nimeni care să facă o minune în Numele Meu şi care să Mă poată vorbi de rău imediat după aceea.

40 Cel care nu este împotriva noastră este de partea noastră. Marcu 9:38

Carismaticii sunt eretici pentru că pun mâna pe umărul femeii demonizate cu toate că au semnele ?

15 Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi vestiţi Evanghelia la orice făptură!

16 Cel care va crede şi va fi botezat va fi mântuit, dar cel care nu va crede va fi condamnat.

17 Semnele care-i vor însoţi pe cei care cred sunt următoarele: în Numele Meu vor scoate demoni, vor vorbi în limbi noi,

18 vor lua în mâini şerpi, iar dacă vor bea ceva aducător de moarte nu-i va vătăma deloc. De asemenea, îşi vor pune mâinile peste cei bolnavi, iar aceştia se vor face bine.“ Marcu 16:17

 

„În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură. Fiii şi fiicele voastre vor profeţi, tinerii voştri vor vedea viziuni, iar bătrânii voştri vor visa visuri! Fapte 2.17

 

Am citit mărturia lui Phil de pe siteul lui Spurgeon care spunea că a simțit o spălare pe creier, era îndemnat să uite tot ce a învățat până atunci și să lase Duhul să lucreze și să nu se mire de modul în care lucrează Duhul Sfânt în acea adunare iar el împreună cu alți doi prieteni a rămas surprins negativ de această experiență.

Prin asemenea afirmatii blasfemiatoare, Deere pregateste cititorul pentru teza pe care o va avansa la sfirsitul cartii, si anume ca si astazi sunt apostoli ca pe vremea Domnului Isus, si ca acesti apostoli pot face minuni ca atunci.

Domnul Isus spunea că urmașii lui care cred în EL vor face lucruri mai mari ca cele pe care le-a făcut EL. Putem spune că apostolii le-au făcut iar oamenii au pus bolnavii în umbra lui Petru și se vindecau. Iar marcu 16.17 vorbește despre niște semne cu toate că biblia spune că la sfârșit se vor ridica mulți profeți mincinoși:

  • pe care-i vom recunoaște după roade, adică vom vedea că practică fărădelegea/păcatul, că ignoră cuvintele Domnului Isus
  • Atunci mulţi se vor poticni, se vor trăda unii pe alţii şi se vor urî unii pe alţii. Se vor ridica mulţi profeţi falşi şi-i vor înşela pe mulţi. Căci se vor ridica cristoşi falşi şi profeţi falşi şi vor face semne mari şi minuni, pentru a-i înşela, dacă este posibil, chiar şi pe cei aleşi.
  • Căci se vor ridica cristoşi falşi şi profeţi falşi şi vor face semne şi minuni, pentru a-i înşela, dacă este posibil, pe cei aleşi.

Aici văd că se pune mare accent pe faptul că acești profeți falși se dădeau Cristoși iar Chris Oyakhilome spune așa:

Biblia spune ca noi suntem Cristosi

Cine spune sau unde se spune că ultimul profet a fost Ioan Botezătorul ? Unii așa susțin.

Faptele apostolilor 11.27 În acele zile, au venit de la Ierusalim în Antiohia nişte profeţi. Unul dintre ei, pe nume Agab, s-a ridicat şi a arătat, prin Duhul Sfânt, că urmează să vină o mare foamete în toată lumea. Şi aşa s-a şi întâmplat în timpul împăratului Claudiu.

Fapte 13.1 În biserica din Antiohia erau nişte profeţi şi învăţători

Fapte 15.32 Iuda şi Sila, care şi ei erau profeţi, i-au încurajat pe fraţi şi i-au întărit prin multe cuvinte.

Când Pavel şi-a pus mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit peste ei şi au început să vorbească în limbi şi să profeţească. Erau, cu toţii, cam doisprezece bărbaţi. fapte 19.6

Acesta avea patru fete fecioare, care profeţeau. Fiindcă am rămas acolo mai multe zile, un profet, pe nume Agab, s-a coborât din Iudeea şi a venit la noi. fapte 21.9

Pavel dă reguli stricte ale ordinii:

Dacă cineva crede că este profet sau este înzestrat duhovniceşte, trebuie să-şi dea seama că ceea ce vă scriu este o poruncă a Domnului.

38 Dacă însă cineva nu recunoaşte aceasta, nici el nu va fi recunoscut.

39 Astfel, fraţii mei, fiţi plini de râvnă pentru a profeţi şi nu interziceţi vorbirea în limbi.

40 Totul trebuie să fie făcut aşa cum se cuvine şi în ordine. 1cor14.37

Vorbește despre cei care-i învață pe oameni prostii:

Sunt mulţi răzvrătiţi, palavragii şi înşelători, îndeosebi printre cei circumcişi, care trebuie făcuţi să tacă, pentru că buimăcesc case întregi, învăţându-i pe oameni ceea ce n-ar trebui, de dragul unui câştig ruşinos.

Cum a vorbit Dumnezeu în zilele apostolilor ?

1 În trecut, Dumnezeu le-a vorbit strămoşilor noştri de multe ori şi în multe feluri, prin profeţi,

2 însă în aceste zile de pe urmă El ne-a vorbit prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin Care a făcut veacurile. evrei 1.1

Despre profeții:

20 Înainte de toate, trebuie să ştiţi că nici o profeţie din Scriptură nu s-a născut din propria imaginaţie a cuiva.

21 Căci nici o profeţie n-a fost adusă vreodată prin voia omului, ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, conduşi de Duhul Sfânt. 2petru 1.19

Cea care se autoproclamă profeteasa Izabela nu e de fapt Ellen G. White ? apocalipsa 2.20 Nu a avut urmași, era bolnavă, a căzut la pat. E doar o idee, nu trebuie luată în seamă.

Apocalipsa vorbește despre profeți falși:

Am văzut trei duhuri necurate, ca nişte broaşte, ieşind din gura balaurului, din gura fiarei şi din gura profetului fals.

14 Acestea sunt duhuri de demoni, care fac semne şi se duc la regii întregii lumi ca să-i adune pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Atotputernic. apocalipsa 16.13

Fiara a fost prinsă, şi, împreună cu ea, şi profetul fals, care făcuse semne înaintea ei, semne prin care i-a dus în rătăcire pe cei ce au primit semnul fiarei şi pe cei ce s-au închinat imaginii ei. Cei doi au fost aruncaţi de vii în lacul de foc care arde cu pucioasă. apo19.20

Diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în lacul de foc şi pucioasă, unde erau fiara şi profetul fals. Ei vor fi chinuiţi zi şi noapte, în vecii vecilor.

E adevărat că în articolul de pe siteul lui Marius Cruceru sunt prezentate niște lucruri care depășesc învățăturile Bibliei în sensul că e creată o nouă evanghelie:

Toti care se nasc din nou primesc aceeasi natura divina ca a lui Isus. (adică odată născut din nou ai corpul Domnului Isus aici pe pământ, ori știm că aici vedem în parte)

Dumnezeu nu ingaduie incercarea si suferinta pentru cei nascuti din nou, ci crestinii sufera pentru ca au frica si ganduri negative. (ori încercarea prin foc e purificarea e esența)

 

2013-03-25 16 29 26

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador