Statul nu finanteaza Biserica

Cel puțin așa ar trebui. Statul și biserica sunt două lucruri distincte și nu pot conlucra pentru că asta duce implicit la corupție. Pe timpul Domnului nostru Isus Hristos mai marii preoților conduceau biserica dar tot ei au inițiat conflictul cu Domnul Isus băgându-și nasul unde nu le era oala, iar replica Domnului Isus este:

  • Dați cezarului ce-i al cezarului și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu

Adică plătiți-vă taxele și impozitele și fiți oameni drepți în societate respectând legile țării și nu căutați să le ocoliți pentru că vă veți primi răsplata. Văd tot mai frecvent creștini care lucrează la negru și se mândresc că ei sunt oameni morali.

 

Baptiștii nu vor fi afectați de inițiativa deputatului Remus Cernea legată de tăierea fondurilor bisericii de la stat pentru că ei nu-și plătesc angajații din banii de la stat ci din donațiile fiecărui credincios care nu este obligat să dea decât atât cât consideră fiecare că se cuvine a da.

 

Părerea mea e că Biserica n-ar trebui plătită de Stat pentru că atunci învățătura nu-și mai are rostul. Dacă apostolul Petru primea bani de la Simon magul era clar că ceva nu era cum trebuie acolo. Cum să fii plătit de cel rău fără să faci ceea ce-ți spune el. Învățăturile celui rău vor îndoctrina oameni care vor gândi cum doresc ei. Iar politicienii au de câștigat de pe urma acestei asocieri, primesc publicitate ieftină de la oameni "de încredere".

 

Același mesaj ar fi potrivit și pentru: Lux vs Biserica

2013-04-09 23 12 36

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari