Terenuri problema in Timisoara 2013

De cateva luni bune caut un teren de vanzare in Timisoara. E drept ca preturile au scazut simtitor fata de anul 2008 considerat de mulți vârful bulei imobiliare când terenurile erau la prețuri duble sau chiar triple. Deoarece aveam un buget limitat am încercat să căutăm terenuri la prețuri cât mai mici și în zone cât mai bune. Inițial zona Plopi din Timișoara e cea mai mică la prețul pe metru pătrat dar are unele probleme peste care ar trebui să treci dacă dorești să te muți acolo. Apoi zona Calea Urseni ar fi următoarea dar și acolo vom vedea că sunt unele probleme pe care trebuie să le iei în considerare.

 

Am întâlnit mai multe probleme:

  • Zona Plopi / Câmpului: străzile Efta Botoca, Vasile Crețu, Luca Bănățeanu, Ioan Alexandru, etc - e foarte aproape de Kunkz (cineva avea acolo un teren de vânzare la 12.000 euro și nici acum nu l-a vândut, e drept că e în Timișoara dar zona Kunkz arată ca în coloniile țiganilor, nu vrei să stai acolo) și de zona Industrială (am fost în această zonă de multe ori cu mașina și se simțea un miros dar foarte puțin, iar când am luat-o pe jos de pe Buziașului tăind zona industrială am simțit cu adevărat mirosul de plastic ars sau chimic care se simte și în zona de vile exact de lângă Kunkz unde metrul pătrat ajunge și la 80 euro. Iar când am aflat că există o stradă, Ioan Alexandru care va face legătura cu aleea țiganilor, exact în spate unde sunt gunoaiele pe care le aruncă ei și mai mulți oameni care și-au făcut acolo case s-au plâns la primărie că li s-a spart casa de 3-4 ori am decis că o zonă poluată, lângă țigani nu reprezintă o atracție pentru mine chiar dacă e aproape de zona Traian, are utilități și case frumoase în jur. Eram cât pe ce să cumpăr de la 2 unguri care din câte am înțeles au avut un contract cu primăria referitor la aceste terenuri de 500 mp pe strada vasile crețu sau paralel cu ea.

 


View Larger Map

 

  • Zona Dumbrăvița, Giarmata Vii, lângă pădure - (coordonatele google: 45.796559,21.288955) E aproape de Timisoara - cum se merge inspre Giarmata Vii, cand se termina Padurea Verde, pe partea stanga. În zonă e si barajul de la Dumbravita. Din februarie 2006 există măsurători de specialitate ale Comisiei Naţionale pen­tru Controlul Activităţilor Nucleare cu privire la o zonă de lângă pădurea verde care demonstrează faptul că e contaminată radioactiv iar oamenii se expun la radiații:
    • “C.N.C.A.N. are în evidenţă zona Dumbrăviţa, pe­rimetru contaminat cu ape de zăcă­mânt rezultate de la extracţia de gaze naturale conţinând Th-232 si Ra-226 în concentraţii ce depăşesc nivelele de excludere prevăzute de Normele funda­mentale de securitate radiologică”. “Având în vedere amploarea conta­minării, C.N.C.A.N. consideră că la dis­tanţa de doi kilometri de zona contamina­tă, unde este amplasat terenul respectiv, nu sunt probleme privind amplasarea de locuinţe”, susţin reprezentanţii C.N.C.A.N. (detalii găsiți aici, aici și aici)
    • În anunțurile de vânzare nu se spune nimic despre zona contaminată

2013-06-11 12 22 08

 

  • Zona Calea Urseni - Rudicica - acum se bagă canalizarea pe acolo și drumul a fost închis, trebuia să se ocolească pe Calea Buziașului pe drumul care duce la Rudicica, însă acolo există țevi de înaltă presiune de gaz care ar putea să vă facă probleme în obținerea autorizației de construcție datorită unui aviz nefavorabil de la gaz. La întâlnirea cu un român stabilit în Germania ce avea acolo mai multe parcele a apărut un angajat la gaz care ne-a avertizat de acest aspect. O țeavă trece paralel cu calea urseni și una perpendicular și există o regulă cum că la 200m de această țeavă de înaltă presiune de-a lungul ei pe 800m într-o parte și 800 în cealaltă parte de punctul cel mai apropiat al terenului de vânzare nu trebuie să fie mai mult de 46 de case pentru a putea obține autorizația de construcție. Eram cu banii în geantă când șeful de la TransGaz a spus că e cam la limită obținerea autorizației de la ei și în plus nu voiam să am aproape de casă o posibilă problemă în caz că existau scurgeri de gaze în zonă. Cu orice proprietar care obținea autorizația de construcție șansele ca eu să obțin aviz de la gaz scădeau. Știu proprietari/vânzători care se lăudau că acea țeavă e lângă ei pentru că ei credeau că te poți lega la ea pentru a avea gaz și creșteau prețul terenului spunând că gazul e aproape, ceea ce e fals, nu te poți lega la această țeavă de înaltă presiune, apare și în planul urbanistic această limitare. De exemplu, oamenii ăștia de aici habar n-au de problema asta. Sau tipii cu BMW cu ochelari de aici. Țeava de gaz pe care ei se laudă că e un avantaj e de fapt o problemă iar oamenii dau 17.000 de euro să-și pună cartofi pe acel teren, dacă nu pot obține autorizația de construcție. Întrebați mai multe la sediul TransGaz din:

    Timişoara,
    Str. Calea Urseni Nr. 16C
    Şef Sector - Tel. 0256 - 22.34.952013-06-10 14 21 374

Țeava de gaz de înaltă presiune e cu galben la ambele nu cred că e problemă dacă ai peste 500m distanță față de această țeavă. Vorbiți mai multe cu șeful TransGaz, un tip de treabă.

 

 

Așadar, aveți grijă la aceste aspecte pe viitor, sper că experiența mea a ajutat pe cineva.

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari