Voiculescu vs Huidu - Constiinta

Șerban Huidu, după ce se joacă Need For Speed pe drumurile din România având 14 amenzi pentru încălcarea codului rutier omoară 3 oameni într-un accident în care a fost vinovat pentru ieșirea pe contrasens și intrarea frontală într-o dacie apoi ia 3 ani cu suspendare după care e oripilat de o doamnă care și-a permis să-l compare cu Voiculescu.

E nebunie curată să compari între ele încălcările de lege. E ca și cum ai spune că răul făcut de Huidu, suferința rudelor și pagubele materiale sau morale sunt minime pe lângă cele generate de evaziunea fiscală.

Huidule, ca tine sunt multi in romania, e nevoie de moartea unor oameni ca sa fiți mai prudenti. Nu esti departe de romanul care-si cauta telefonul tocmai cand spulbera pe trecerea de pietoni un copil. Tot accident se numeste, nu ? Si tot cu suspendare ?

Traim zile in care viata unui om costa cateva sute de mii de euro sau cativa ani de inchisoare. Totusi, sunt oripilat, la fel ca multi altii ca asemanarea dintre tine si Voiculescu e ca nu aveți conștiință. Voi nu ați făcut nimic rău, chiar dacă faptele și realitatea spun adevărul. Ai intrat pe contrasens în curbă, iti pare rau, oameni au murit si vei plati in viata de apoi, pentru ca aici iti poti cumpara libertatea cu bani si pile cel mai probabil. Fara ele erai un simplu om ca noi si plateai cu varf si indesat. Să ai coloana vertebrală să spui că nu meriți să-ți fie iertată neatenția și că vrei tu să mergi la închisoare să-ți speli păcatele. Oricum, nici 3 vieți de-ai sta la zdup nu repară răul făcut. Aici ești ca Voiculescu și ca alți corupți, fără conștiință.
Zicea un răufăcător că lui nu îi pare rău de cele comise, înseamnă că el nu a greșit cu nimic. Înțeleptul însă îl întreabă: Ce simte un mort când pui pe el 100 kg ? Nimic. La fel e și cu conștiința.
Huidu spune că efectuarea virajului stânga cu ochii pe copiii săi de pe bancheta din spate e un accident* (DEX), fiind infinit mai inofensiv decât spălarea de bani sau evaziunea fiscală.
Accident = Eveniment fortuit, imprevizibil, care întrerupe mersul normal al lucrurilor (provocând avarii, răniri, mutilări sau chiar moartea). ♦ Fapt întâmplător, banal, care aduce neno­rocire.
* - în urmă cu 2 ani, la câțiva metri de tragedie, Huidu a depășit pe banda continuă, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce mașina pentru o lună (sursa)

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari