Dumnezeu e Dragoste oricata ura vei avea in inima

Domnul Isus e Lumina Lumii oricât întuneric ai avea în tine. 
Căldura sau lumina sorelui, de pildă, nu se împuținează în funcție de numărul de oameni care stau la soare.  (Pâinea Vieții de Gabriel Liiceanu)

Draga Ateu, ura din inima ta pentru Dumnezeul iubirii e clară. Cert e că vei avea destul timp să-L urăști pe acest Dumnezeu și să scrâșnești din dinți o veșnicie. Și asta pentru că e Dumnezeul ce ține cont de decizia ta. ÎL blamezi pentru sărăcia din Kalahari New Hope - Namibia, Africa dar închizi ochii în fața misionarilor ce lasă totul pentru a aduce o fărâmă din dragostea arătată lor de Dumnezeu și care le inundă inimile. Și pentru cutremurul din Nepal ÎL mai blamezi, pentru copiii născuți cu malformații, pentru răul din lume, probabil și pentru că n-a găsit altă soluție mai bună ca să ne scoată din mocirlă decât prin moartea Fiului Său.


Că L-a îngăduit pe Iuda, i-a spălat picioarele chiar, l-a tratat preferențial în cei 3 ani cât i-a fost Învățător și i-a dat o grămadă de motive să se pocăiască și să-i accepte dragostea la fel cum îți dă și ție șanse și cum mi-a dat și mie. Toți L-am scuipat, înjunghiat, omorât pe Dumnezeu din ura ce stagnează în inimile noastre și conform decretului Său toți trebuia să murim dar iată că și astăzi trăim datorită dragostei Sale pentru noi. Dacă acest Dumnezeu Atotputernic are atâta răbdare cu noi și nu-și arată încă puterea, a venit în lume fiind limitat de un trup ca al nostru, e pentru că în toate a rânduit un timp.


Putea veni ca Împărat al Slavei așa cum vine în curând dar asta însemna să te oblige să-L urmezi dar EL nu vrea roboți. Oamenii vor putea să-I întoarcă spatele până la un timp. Pentru Iuda a fost momentul în care L-a sărutat. Din acel moment nu mai putea da înapoi. Un erou ca tine e amintit de Scriptură în pilda lui Lazăr. Era pe picior mare până a dat nas cu realitatea după moartea fizică. Atunci era prea târziu pentru el la fel cum e pentru toți cei ce-L resping pe Domnul Isus. Dar știai deja lucrurile astea și ai ales deja să nu crezi continuând să-L urăști pe Cel ce te-a iubit până acolo că a dat pe Fiul Său să moară și pentru tine iar tu nu poți accepta acest fapt din cauza ideii că preoții, preasfințitul, papa și toate exemplele triste pe care le-ai auzit de când te știi că ar reprezenta această divinitate sunt ceea ce spune și Scriptura că sunt.



Nu trebuie să-L blamăm pe Dumnezeul Dragostei pentru cei ce se dau ucenici ai Săi și merg pe alte căi. Scriptura îi triază și vei fii surprins să vezi că religia creștină recunoscută (catolică & ortodoxă) a pătat numele lui Dumnezeu prin tot felul de crime ale martirilor și credincioșilor autentici (&cruciade) tocmai pentru că Lumea aceasta aparține Satanei și L-a ispitit și pe Domnul Isus să i se închine și va primi bogăția aceasta dar EL a preferat drumul suferinței și al dragostei. Pe lângă Iuda și poporul Israel a rămas ca exemplu al dragostei și dreptății lui Dumnezeu pentru răzvrătiți. Acest popor al Său a avut un timp dat să-L primească pe Fiul Său dar odată depășit acest timp EL l-a lăsat ca mărturie a ceea ce va fii în eternitate.


Dacă ai auzit de ceea ce li s-a întâmplat israeliților pe vremea lui Hitler vei avea o tristă imagine a ceea ce vor păți toți cei ce ÎL resping pe Domnul Isus. EL i-a înștiințat și te înștiințează și pe tine, au avut și ei exemple în istorie la fel cum ai și tu și nu știm ce vei alege dar cert e că Dumnezeu îți va respecta decizia și tot așa de cert e că te-a iubit cu o dragoste ce n-o vei mai vedea în lumea aceasta, ce se dăruiește pe Sine și are răbdare îndelungă, așteptând să o accepți până la ultima secundă. Un tâlhar L-a acceptat, celălalt nu: două destine, două veșnicii diferite doar pentru ultimele 3 ore din viața lor trăite diferit. Știința nu poate pătrunde până acolo să spună unde sunt sufletele celor doi tâlhari pentru că e concepută să măsoare materia. Nu poți măsura cu liniarul sufletul dar e adevărat că fără credință nu-L poți vedea pe Dumnezeu.

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari