Politica vs Crestinism

De remarcat la crestinii bisericii primare ca nu s-au apucat sa schimbe politica sau pe conducatori, nu i-au anatemizat cu toate ca erau mai prigoniti ca noi. Au respectat autoritatea stiind ca deasupra ei e Dumnezeu. Diferenta intre crestinii de azi si cei din biserica primara e ca atunci cand erau prigoniti mai mult, se rugau si mai mult ca in aceste prigoane sa indeplineasca porunca divina: sa duca Vestea Buna intregii omeniri.

Poate pe vremea aceea nu era DNA sau TV, dar n-au pierdut nimic pentru ca țineau aproape de Cel care Susține întreg Universul, Cel ce are Cuvintele Vieții Veșnice și așa și-au pus viața și averea în Mana Sa pentru ca indiferent cat de corupti erau marii preoti (care au ajuns sa mituiasca soldatii sa spuna minciuni) sau conducatorii romani (ce asteptau sa primeasca mita de la Pavel pentru a-l elibera) aceasta nu-i putea opri sa-si duca la indeplinire misiunea de a impartasi aceasta viata noua in Hristos intregii lumi la fel cum nici asupra noastra nu pot avea nici o putere daca noi ne-am dedicat pe deplin Împăratului veșniciilor.

Nu mă mir că poporul primește ceea ce a ales. Și 20 de ani să stea Ponta la putere iar romanii sa-l aleaga din nou, să ducă țara in cea mai neagra zona, daca romanii nu se pocaiesc tot degeaba. Credeti ca daca le va fi bine vor veni la Dumnezeu ? Fara Ponta se vor pocai ? Vor veni vremuri mult mai grele fata de cele in care traim si menirea noastra e sa ajungem la maturitate spirituala, sa ne pocaim și să ne lepădăm de eul nostru, de lume și de diavol si in fiecare zi sa-L alegem pe Hristos, Viata noastra, altfel trăim degeaba chiar dacă ajungem in acelasi costiug ca miliardarul patriciu ori faimosul michael jackson.

Vladimir Pustan mai foloseste 'te lepezi de satan ?'. Branhamistii reboteaza crestini care au fost botezati cu 'in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant' spunand doar 'in numele Fiului' cum e in Faptele apostolilor doar nu cred in trinitate. Biblia spune ca exista un singur Mantuitor, prin EL avem cale libera spre Tatal, avem iertarea pacatelor prin jertfa Sa, harul e gratuit iar oricine crede in Domnul Isus are viata vesnica. Toate celelalte 'obiceiuri' palesc atunci cand esti orbit de Dragostea Divina. Iar toti cei ce-L iubesc pe EL asculta de poruncile Sale. Interesant e ca nici o porunca de-a Domnului nu face referire la lepadarea de satan sau la tragerea la raspundere a conducatorilor, din contra: rugati-va pentru conducatori si parca nu vorbiti de rau pe acestia.

Apreciez darul pe care Dumnezeu l-a dat unora de a intelege limbi care pt unii par chineza.
Comentariu la articolul de aici

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

Cazul Pustan

Petrica Gaina - pastor Obreja Bautari