Pleci sau mai stai ?

Ride Home


Unde anume în țările în curs de dezvoltare mai întâlnești condiții mizere ca în România :

- poate faceți o vizită în spitalele românești dacă n-ați fost deja să observați mizeria în care trăim. Ca angajat plătesc destul de mult din salariu pentru serviciile medicale și ce primesc în schimb ? Poate doar prin Africa găsim asemenea condiții. În plus, dacă ai ghinionul să dea peste tine o boală incurabilă ce faci ? Mergi și te faci vedetă la TV, cerșind bani pentru viața ta. Oare merităm cu toții bătaia de joc a sistemului medical din România ?!

- despre sitemul juridic nu mai spun că nu prea am avut tangență cu el. Dar citind știrile ne dăm cu toții seama că e o poliță de asigurare pentru cei cu putere din țară. Să mai spere dreptate bătrânul care de-abia își primește pensia când e în calea celor cu puterea în mână ?

- învățământul e la pământ. Oameni ieșiți de pe băncile celor mai bune universități din țară nu-și găsesc de muncă iar dacă pleacă în afară trebuie să o ia de la capăt. Iar dacă ai visat să ajungi un profesor te-ai pârlit cu leafa pe o lună. La ce școală din Europa încă se mai învață despre dreptate când de fapt evoluția politicienilor a însemnat mânjirea cu sânge nevinovat sau bani murdari.

Nu mai aprind TV-ul pentru a mă întrista în legătură cu nivelul de trai din România. Cum a evoluat România în cei 20 de ani ? Cum am putut accepta așa ceva ? Pentru ce au murit atâția tineri la revoluție pentru stârpirea comunismului când astăzi oameni ca Felix sau Patriciu impun normele societății iar maneliști ce au ucis în plină zi pe stradă cu Ferrari-ul merg rânjind cu muzica dată la maxim scuipând între obraji justiția română ce se laudă la Bruxelles cu arestarea lui JiJi sau Penescu. Dacă până acum ai fost doborât de aceste scenarii și încă mai ai încredere în revenirea Rromâniei află că speranțele tale sunt în zadar. Am fost și vom fi cu sute de ani în urmă și mai bine nu o vom duce dacă muncim mai bine sau suntem mai corecți aici. Mulți regretă că nu au plecat când au avut șansa așa că îți spun să ai singura ta speranță - acea șansă mult așteptată de a pleca din țara asta. O limbă nu e prea dificilă pentru ceea ce ți se întâmplă aici.

E decizia ta până la urmă.


khris a mai vorbit despre acest subiect aici.

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador