exista dumnezeu

Oare ce om nu și-a pus întrebarea asta ?
Dorim să aflăm pentru ce suntem aici, acum :
- datorită părinților noștri
- dar pe ei cine i-a făcut ?
Omul, de-a lungul timpului a contribuit cu mai multe răspunsuri însă doar două mai stau în picioare :
- evoluționismul - întâmplarea și selecția naturală a făcut să existăm [apărută prin 1835]
- creaționismul - o putere/ființă a creat tot ce ne-nconjoară [dovezile sunt din 2000 î.Hr.]

În ultimele decenii a existat o dispută vie între adepții acestor teorii așa cum vedem și pe forumurile românești [softpedia, roportal]. Sunt doar teorii, fără dovezi științifice care să le confirme. Există într-adevăr porțiuni din aceste teorii confirmate prin dovezile științifice/arheologice dar puzzle-ul deocamdată nu poate fi completat din cauza mijloacelor prea limitate pe care le deținem în prezent.

Experimentul de la Geneva încearcă prin costurile colosale să răspundă acestor întrebări. Însă mai avem de așteptat mult și bine pentru a avea un răspuns demonstrat științific și obiectiv, de netăgăduit. Probabil și nepoții noștri îl vor aștepta, sau va veni prea târziu pentru noi, însă cu siguranță generațiile anterioare au lăsat dovezi personale care puse cap la cap ne pot da o direcție în acest sens.

Eu, personal cred că teoria lui Darwin are dramul ei de adevăr. Dar ce contează părerea mea personală ? Eu pot aduce argumentele care m-au dus la concluzia că merită să cred și să trăiesc conform principiilor uneia dintre teorii, și îți pot aduce în vedere argumentele celeilalte. Iar concluzia o tragi tu. Și prin studii poți ajunge la o concluzie pe care să o urmezi toată viața.

Așa cum deja cred că știi, am dezbătut acest subiect pe vremea când căutam și eu aceste răspunsuri. Și am ajuns la o concluzie ce cu timpul s-a imprimat atât de adânc datorită experienței vieții în ființa mea încât, în sinea mea ȘTIU că n-are cum să fie altfel. Și sunt împrejurări minore la care le calculez doar posibilitatea de apariție a acelui eveniment. De multe ori "imposibil" e cuvântul sau "minune" dar standardele mele nu sunt compatibile cu ale tuturor.

Până la urmă ce importanță au aceste cifre când ești căzut, lipsit de prieteni, posibilități financiare, aproape de moarte sau de sinucidere, când crezi că toți ți-au întors spatele și nimic din lumea asta nu mai contează pentru tine ? În momente de suferință vom căuta să vedem dacă într-adevăr acea ființă superioară există și ne acordă importanță. Iar dacă e făcută fără îndoieli în 100% din cazuri a avut rezultate peste așteptări. Cel puțin la mine a mers.

Există fenomene pe care credem că le cunoaștem, însă dacă le acordăm o importanță, măcar să demonstrăm că nu e adevărat vom observa că CEVA e. De la fantome, până la telepatie sunt fenomene inexplicabile dar recunoscute ca existând. Nu avem aparate să le dovedim, însă nici dragostea, speranța, gândurile nu le putem arăta științific. Totuși ele există.

Iar dacă ne limităm a crede că am apărut din nimic, și ne îndreptăm spre nimic, făcând nimic, dar totuși evoluând spre nimic datorită acelei șanse minime nu cred că am fi avut resurse necesare în tot acest timp de evoluție. Evoluționismul are dreptatea sa, dar ca întreg e tot o religie și un crez cu dovezi chiar dacă alții luptă să demonstreze contrariul. Și îndoctrinează pe cei care nu au capacitatea să priceapă.

E părerea mea și cred că poți fi sau nu de acord cu ea. Vedem lucrurile prin propriul tipar creat de-a lungul vieții și cernem ideile prin acel sistem propriu dezvoltat de experiența de viață iar diferite ipostaze din viață ne dau rezultate diferite pentru că suntem diferiți.

Totuși, dacă ai acea flacără în tine și dorești cu adevărat să cauți Adevărul să știi că ești mai privilegiat ca mulți oameni pentru că trăim în era informației. Trebuie doar să cerni acea informație și să decizi ceea ce crezi tu că se potrivește.

Alte site-uri care încearcă să argumenteze creaționismul : everyStudent, gotQuestions,


Lacul Bucura und Umgebung, vom Vf.Image via Wikipedia

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să respectați regulile de bun simț. Mulțumesc.

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador