Statutul cultului baptist

Am dedicat astăzi puțin timp acestui material din care am extras câteva puncte interesante:

"Regele este un om muritor, si nu Dumnezeu; de aceea nu are nici o putere asupra sufletelor nemuritoare ale supușilor săi... Religia este o problemă între om si Dumnezeu. Lăsați-i să fie eretici, turci, evrei sau orice altceva. Regele nu va răspunde în locul lor înaintea lui Dumnezeu. De aceea, regele nici nu poate fi judecător între Dumnezeu si om.

Baptiștii din Romania nu acceptă subvenții de la stat pentru activitatea religioasă si pentru salarizarea personalului de cult. Ei cred că este datoria liber consimțită a fiecărui credincios să contribuie la susținerea spirituală si materială a bisericii de care aparține.

În practica religioasă, baptiștii promovează simplitatea tradiției Bisericii din veacul apostolic. Baptiștii cred si mărturisesc că prin Isus Hristos fiecare om are acces direct la Dumnezeu. Domnul Isus Hristos este singurul Mântuitor si singurul Mijlocitor între Dumnezeu si oameni.

Numai cei ce perseverează până la sfârsit au fost cu adevărat născuți din nou. Baptistii cred că biserica se zideste numai într-un climat de dragoste si autenticitate si creste spiritual numai în dependență de Hristos si doar în măsura cultivării relațiilor interpersonale si a implicării credinciosilor în slujire.

Baptistii cred că biserica locală Îl glorifică pe Dumnezeu în măsura în care fiecare credincios si întreaga comunitate este o mărturie a suveranității, sfințeniei si bunătății dragostei lui Dumnezeu în lume. Pentru baptisti, biserica locală ca familie duhovnicească reprezintă dovada că iubirea, speranța si încrederea sunt posibile într-o lume materialistă si individualistă.

Baptistii resping prozelitismul ca mijloc de manipulare a persoanei. Ei cred în responsabilitatea si dreptul inalienabil al fiecărei persoane de a-si alege singură credința.Baptistii sunt cetățeni responsabili si loiali si în ascultare de Dumnezeu participă alături de toți ceilalți cetățeni la pacea si prosperitatea țării lor. Cultul Crestin Baptist din România are sistem propriu de salarizare si sistem propriu de asigurări sociale, denumit Casa de Pensii si Ajutoare a Cultului (C.P.A.). Casa de Pensii are personalitate juridică si se organizează si funcționează conform regulamentului propriu, aprobat de organele de conducere ale cultului.

Există vreo contradicție între acest statut și Biblia ?

Știm că termenul de eretic venit din partea BOR înseamnă orice om care nu se supune decretelor statutului BOR.

Cultele din România :
1. BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ
2. EPISCOPIA ORTODOXĂ SÂRBĂ DE TIMIŞOARA
3. BISERICA ROMANO- CATOLICĂ
4. BISERICA ROMÂNÂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ
5. ARHIEPISCOPIA BISERICII ARMENE
6. BISERICA CREŞTINĂ RUSĂ DE RIT VECHI DIN ROMÂNIA
7. BISERICA REFORMATĂ DIN ROMÂNIA
8. BISERICA EVANGHELICĂ C.A. DIN ROMÂNIA
9. BISERICA EVANGHELICĂ LUTHERANĂ DIN ROMÂNIA
10. BISERICA UNITARIANĂ DIN TRANSILVANIA
11. UNIUNEA BISERICILOR CREŞTINE BAPTISTE DIN ROMÂNIA
12. BISERICA CREŞTINĂ DUPĂ EVANGHELIE DIN ROMÂNIA- UNIUNEA BISERICILOR CREŞTINE DUPĂ
EVANGHELIE DIN ROMÂNIA
13. BISERICA EVANGHELICĂ ROMÂNĂ
14. UNIUNEA PENTICOSTALĂ - BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICĂ DIN ROMÂNIA
15. BISERICA CREŞTINĂ ADVENTISTĂ DE ZIUA A ŞAPTEA DIN ROMÂNIA
16. FEDERAŢIA COMUNITĂŢILOR EVREIEŞTI DIN ROMÂNIA
17. CULTUL MUSULMAN
18.ORGANIZAŢIA RELIGIOASĂ MARTORII LUI IEHOVA

KinduImage via Wikipedia

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador