cersetori moderni

La colț de stradă sau ieșirea din mall văd oameni cu barbă, îmbrăcați în negru cu un carton în mână: "Donați pentru Mănăstire." Acestora, poliția nu le face nimic, dar celor cu adevărat amărâți le fură profitul și libertatea.

Sunt cerșetorii moderni oficiali !


Apoi văd spam-uri pe mai toate canalele online: "Donați pentru Cristos !" Dați click pentru Isus în fiecare zi ! Nu e rău să poți da posibilitatea unui om să te ajute în ceea ce ți-ai propus să duci la bun sfârșit. Dar nu așa. Dumnezeu nu dorește roboți care stau toată ziua online să dea click pentru a strânge bani pentru orice cauză ar fi.

Cât alții mor de foame și nu strigă-n gura mare că nimeni nu-i ajută, mor cu dorința-n suflet că o viață-ntreagă au dorit să cunoască Adevărul dar nu l-au găsit pentru că stăteai la ușă după lucruri materiale.

Nu l-aș vedea pe Isus, pe Pavel sau pe oricare alt apostol stând la colț de stradă rugând lumea să le dea bani pentru ca ei să poată duce Lucrarea la capăt. A luat mâncarea vameșului și a mâncat-o dar a fost invitat. Nu se autoinvită EL. Cel care vrea să dea are inițiativa.
Psalmi 37:25  Am fost tânăr, şi am îmbătrânit; dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea.
Romanian gipsy in front of St. Stephen  BasilicaImage by Dragos Cosmin-not available via Flickr

Comentarii

  1. Este total adevarat ca Dzeu nu cauta sa ajute din click-uri si alte metode cunoscute azi. Este adevarat ca cei care se expun nu sunt exact ceea ce par si nu sunt la fel de nevoiasi ca cei care isi ascund durerea. Nu generalizez. Mai sunt si cazuri chiar disperate televiztae sau pe net, circuland le pe un mail pe altul sau pe siturile de socializare.
    Dar sunt prea multe. ajungi sa nu mai faci diferenta intre o cauza buna si una vicleana.

    RăspundețiȘtergere
  2. cazurile de sănătate apărute în ultima vreme pe canalele media reprezintă o totală vină a statului român care nu-și poate satisface atribuțiile stabilite prin lege.

    Și nu înțeleg cum de se găsesc bani pentru proiecte bizare ca promovarea României în lume, a turismului dar nu avem bani - câteva zeci de mii de euro - pentru viața unui cetățean care a muncit o viață pentru a-și putea plăti impozitele.

    E altă problemă asta. Problema sistemului sanitar românesc. Și problema comunității din care face parte acel bolnav. Nu e rău dacă un mil. de oameni dau un euro pt o viață.

    Și nu e rău dacă dai un click pentru un scop măreț/divin. Dar să nu se abuzeze.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să respectați regulile de bun simț. Mulțumesc.

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

raspunsuri conquiztador