Dumnezeii lumii si Creatorul

Iată o listă cu aprox. toți dumnezeii lumii.
Au fost numeroși pentru că imaginația omului nu are limite. Își doreau să aibe dumnezeul lor vizibil la care să se închine. Au pus dumnezei uitându-se la pomi și le-a dat nume: Tu ești X pentru că mă vei ajuta să ... Tu ești Y pentru că tu faci să răsară din pământ.

Și-au făcut dumnezei din crengi de copac, din lut sau din pietre. Le-au dat nume și li s-au închinat. Pentru că în oameni e pusă această dorință de închinare de către Creatorul lor. Și noi ne închinăm unui dumnezeu chiar dacă nu sesizăm acum.

Dar și-au dat seama că propria invenție a minții nu face dintr-o piatră o forță superioară. Totuși Creatorul omenirii și-a arătat Puterea încă de la început. Și a păstrat legătura cu o familie, un popor [Israel] și azi, cu toți cei ce-L acceptă.

Oridecâte ori lumea avea probleme cu poporul Său, cu familia Lui își arăta puterea. A arătat-o lui Faraon și multor împărați dușmani ai Israelului. Și astăzi cele mai răspândite religii [islam, creștinism] datorită dovezilor adunate de-a lungul timpului proclamă același dumnezeu adevărat sub nume diferite: Allah, Iehova, Dumnezeu.

Cu ce e diferit Creatorul de ceilalți "dumnezei" ?
- e viu și și-a demonstrat puterea de-a lungul istoriei
- e singurul care n-a cazut pentru că orice e făcut de mână omenească e temporar
- orice poveste omenească nu dă viață chiar și peste milenii
- e singurul care dă Libertatea, toți ceilalți te fac sclavul lor
Save meImage by Έλενα Λαγαρία via Flickr

Comentarii

Articole Populare

Diigo

Biblia vs Cartea lui Mormon

incompetentii de la eMAG au organizat un concurs